Konkursramt maskinhandel skal sælge ud: Nogle tror, at de kan få det til en tredjedel
Kurator i maskinhandleren Jøla har fået flere henvendelser fra interesserede. Maskinerne går dog ikke for en slik, melder han.

Der er mulighed for at gøre en god handel - men ikke for enhver pris.

Sådan lyder den korte version af kurator Jan Bechs indstilling til det kommende salg af maskiner og varelager fra den konkursramte Jøla maskinforretning fra Brædstrup.

Maskinhandlen gik konkurs i slutningen af juni, og allerede kort efter begyndte interesserede købere at henvende sig, fortæller Jan Bech, der er advokat fra DLA Piper i Aarhus.

"Vi har haft dialog med flere, der er interesserede. Problemet er, at nogle tror, at de skal have tingene til en tredjedel af prisen, fordi det er under konkurs, men det kommer ikke til at ske", fortæller han.

"Vil nogen give en fornuftig pris, så sælger vi selvfølgelig. Vi sælger dem ikke billigt, men vi vil gerne have dem solgt", forklarer han og nævner, at en hø-vender, der står i udstillingen jo godt kunne være praktisk at have i den forestående høst for nogle.

Forventer samlet salg

Samtidig står en række traktorer i udstillingen. Jøla var blandt andet forhandler af Massey Ferguson.

Jysk maskinforretning konkurs - har kæmpet med stor gældMaskiner Mandag 1. juli 2019 · 11:32

"Planen er at lave et samlet salg. Vi har haft mellem 5 og 10 interesserede ude i virksomheden. De er typisk selv i branchen, som maskinhandlere eller andet", fortæller kuratoren.

Han forestiller sig dog, at det nemt kan blive et samlet salg af maskinerne - og så et andet salg af reservedelene, som det ender med. Kan det ikke lade sig gøre, er plan B at holde en auktion over de mange maskiner.

Ud over at få lukket virksomheden ned og gøre lokalerne klar til nye ejere eller lejere, så er kurators formål også at hente flest mulige penge ind til kreditorerne. Først i rækken her står Jølas tidligere bankforbindelse, der ifølge det seneste regnskab fra 2017 havde virksomhedspant for 15 mio. kr.

Først til august

Trods den store interesse fra købere, forventer advokaten, at et salg først vil ske om en lille måneds tid.

"Lige nu er både et godt og et dårligt tidspunkt. Det er højsæson lige nu, her op til høsten. Så der er efterspørgsel nok. Men folk har også så travlt på grund af ferie og høst, at de ikke har tid til at rode med det", forklarer Jan Bech.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.