Lander historisk overskud - medvinden fortsætter for en af landets største redskabsproducenter
Dal-Bo har kørt på en rigtig god bølge igennem en længere periode. Direktør spændt på udviklingen i efteråret.

God medvind i hele 2017 og et boost efter Agritechnica-udstillingen i Tyskand i november er hovedoverskrifterne hos redskabsproducenten Dal-Bo, der er kendt for sine karakteristiske blå maskiner. Fremgangen har resulteret i et historisk godt regnskabsresultat på knap ni mio. kr. efter skat, der følger pænt op på et i øvrigt stærkt 2016-resultat – og foreløbig tegner 2018 også til at blive et godt år.

”Vi havde et rigtig godt Agritechnica med mange besøgende, emner og ordrer. Her hvor vi er sidst på forårssæsonen, har vi fortsat en god ordrebeholdning, som er bredt spredt ud over vores markeder og produkter”, siger adm. direktør Jens Christian Hundahl, som kører på sit andet år som øverste leder for producenten.

Dal-bo har i øjeblikket ca. 90 medarbejdere, hvilket er en stigning på 10 medarbejdere det seneste års tid. Langt, langt hovedparten af Dal-Bo-produkterne, ca. 90 %, eksporteres til 40 lande over hele verdenen, ikke mindst til hovedmarkederne i Norden, Tyskland, England og i stigende grad også Frankrig.

”Det er et af vores fokusområder. Det er Europas største landbrugsland, og der er bare et stort markedsgrundlag, som er et naturligt kerneområde for os”, siger han.

Et af produkterne, som mærker øget interesse, er ifølge Hundah, en tromle som Dal-Bo’s Maxi Roll systemtromle, der spænder bredt til mange typer landbrug med bredder fra 5,30 til 12,30 meter.

På trods af succesen for en af Europas førende producenter af tromler er han lidt forbeholden med at melde for optimistisk ud om slutresultatet for 2018 i en tid, hvor landbrugets afregningspriser har været vigende.

”Vi fortsætter i øjeblikket med et fornuftigt, højt aktivitetsniveau. Det ser helt klart fornuftigt ud. Og vi har været inde i en god, lang og positiv periode nu, som vi er glade for. Men jeg er lidt forsigtig med at spå om efteråret”, siger han.  

Faktaboks

Dal-bo i tal:

  • Omsætning:  Oplyses ikke
  • Res. efter skat: 8,9(6,2) mio. kr.
  • Egenkapital: 36,1(29,8)
  • Soliditetsgrad: 37,3(35,9)%
  • Antal medarbejdere:  Ca. 90

I parentes tallene for 2016.Kilde: Årsregnskabet for 2017

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.