Landmand mistede hånden i kartoffelmaskine - Uden kollegaens hjælp var han død
Landmanden Asger Nissen fik sin hånd fast i den store maskine, da han var igang med at fritlægge kartofler. Det kostede ham en hånd, men hvis ikke det var for kollegaen Claus Carstens, havde det kostet ham livet. Claus Carstens er derfor nomineret til prisen Årets Førstehjælper 2018.

Det var en helt almindelig dag på marken, da Asger Nissen var undervejs med at fritlægge kartoflerne på marken. Men da han lige skulle puffe til en kartoffel, der havde sat sig fast i maskinen, blev hans arm grebet af maskinen, og pludselig sad han fast.

Han fik ringet til kollegaen Claus Carstens, som hurtigt ankom på stedet og ringede efter en ambulance.

Og synet, der ventede Claus Carstens, da han kom ud på marken, var værre end forventet.

Maskinen, der almindeligvis graver kartofler op, gravede denne dag i Asger Nissens arm - dybere og dybere. Maskinen var stadig tændt og roterede stadig, da Claus Carstens ankom på stedet.

Tre meter omkring ham lå stumper af underarmen og store mængder blod.

Claus Carstens skyndte sig op i traktoren og fik slukket maskinen og forsøgte efter bedste evne at stoppe blødningen, mens hjælpen var på vej. Da ambulancer og redningsfolk ankom på marken, gik der 45 minutter, før Asger Nissen kom fri.

Ulykken har kostet landmand Asger Nissen to tredjedele af sin underarm, men han slap med livet i behold.

Og nu er Claus Carstens kåret til prisen som Årets Førstehjælper af Røde Kors.

Se filmen, der er lavet af Røde Kors.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.