Manitou vil spare masser af motortimer med simpel funktion

Eco-stop slukker for teleskoplæsseren og sparer som minimum 15 pct. af maskinens motortimer, vurderer Manitou.

Mellem 1 og 30 minutter efter, du forlader maskinene, vil den automatisk stoppe motoren. Det er essensen i Eco-stop fra Manitou, som via en ret simpel løsning vil skære i såvel økonomiske omkostninger som miljøpåvirkningerne for ejeren af maskinen.

»Vi har taget informationer fra 350 enheder af vores model 741 teleskoplæsser. De viser, at mellem 15 og 35 pct. af motortimerne foregår i tomgang, så kan vi skære 15 pct af timetallet, er der penge at spare«, fortæller Arnaud Sochas fra Manitou om baggrunden for Eco-stop.

I praksis aktiverer man systemet, indstiller tidsintervallet for, hvornår maskinen skal stoppe, og så er man kørt - eller stoppet om man vil.

»Fem parametrer spiller ind for, om systemet stotter maskinen: Motorens temperatur skal være over 40 grader, den skal gå i tomgang, og der må ikke være en fører i sædet. Samtidig stopper den ikke, hvis den er ved at regenerere sit partikelfilter, og hvis maskinen er i konstant flow-mode stopper den heller ikke, ligesom den ikke slukker, hvis der er fejl på følere til motorovervågningen,« uddyber Arnaud Sochas og tilføjer:

»Hvis man kører 1.000 timer pr. år og kan skære 15 pct. af timetallet ved Eco-stop, så kan man meget vel spare 4.500 euro over en treårig periode. Dertil kommer så den højere gensalgsværdi på grund af det lavere timetal. Til sammenligning koster Eco-stop mellem 500 og 650 euro, så vi synes, der ligger en god besparelse,« siger Arnaud Sochas.

Eco-stop bliver tilgængelig på alle Ag-modellerne af Manitous teleskoplæssere på nær MLT 733, der ikke har det elektriske ledningsnet til funktionen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.