Maskinhandlere på vej ind i lønforhandlinger: - Denne gang er det virkelig alvor

Presset på lønstigninger mærkes blandt landets maskinhandlere, som frygter et pres, som vil føre til endnu højere inflation.

Mens den offentlige debat centrerer sig om sundhedspersonalets lønninger, så er vi kun få måneder fra, at der skal være overenskomstforhandlinger på det private område.

Et af områderne er hos de ansatte hos landets maskinhandlere. Formand for Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen advarer nu mod alt for store forventninger. Bekymringen fra arbejdsgiversiden er, at man kommer til at trykke endnu mere på inflationen, lyder det på årets generalforsamling i Dansk Maskinhandlerforening.

- Nationalbanken har meget klart meldt ud, at der er en reel risiko for en løn/ prisspiral, der vil trække inflationen i langdrag til skade for danskernes økonomi. Det vil derfor være aldeles uansvarligt, hvis man fra politisk side puster til lønforventningerne i nogle sektorer blandt de offentlige ansatte, lyder det fra Jens-Aage Jensen, som kalder det en hårfin balance at nå det rette niveau i de kommende forhandler.

- For indfries lønmodtagernes forventninger og ønsker til højere løn, så kan det måske sætte gang i en forbrugsfest, der kan øge inflationen. Hver gang vi er gået til overenskomstforhandlinger, har jeg sagt med et glimt i øjet, at det bliver de vanskelige overenskomstforhandlinger. Denne gang bliver det alvor, siger han.  

Medlemmerne i Dansk Maskinhandlerforening beskæftiger i alt 2.936 personer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.