Maskinimportør fik stor millionfremgang – hjælp til gælden i banken

Præstbro Maskiner har fået trimmet gælden og vendt millionminus til overskud i 2017.

En faretruende retning med underskud og manglende kapital er kommet under god kontrol hos Præstbro Maskiner i Dronninglund.

Medicinen for importøren af bl.a. polske Pronar vogne, sneplove og græsmaskiner har været større fokus på enkelte leverandører og forhandlere samt en god løsning med importørens to bankforbindelser, hvor den ene er gået med til at gå på akkord med en mindre del af gælden, mens den anden fremadrettet spiser hele bollen, når det gælder bankfaciliteter til virksomheden i Dronninglund.

"Vi har fået vendt skuden og fundet en løsning med bankerne, så vi ikke skal følge op med to banker, men står tilbage med en. Det er en rigtig god løsning", siger direktør og indehaver Flemming Larsen, der kan se tilbage på et 2016/17-regnskabsår, hvor forrige års underskud på 4,4 mio. kr. er vendt til et overskud på en lille million kroner.

Dermed er der igen en positiv egenkapital og fornyet tro på tingene hos Præstbro Maskiner.

”Det ser rigtig fornuftigt ud. Vi har øget omsætningen, og det har virket, at vi har valgt at fokusere på udvalgte forhandlere og leverandører", siger han og mener, at bundlinjen også vil forbedre sig igen i det regnskabsår, som vi er godt i gang med.  

”Vi har øget omsætningen med færre ansatte, så tingene peger den rigtige retning”.

Præstbro Maskiner er primært importør af diverse landbrugsmaskiner, selvom der også er et mindre kundesalg fra matriklen i Nordjylland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.