MI omsatte for 356 mio. kr. og gik lidt over nul

Maskinhandler Indkøbsringen forventer langt bedre resultat i 2019 efter år, hvor der blev barberet hårdt i omkostningerne.

2018 vil ikke gå over i historien som et stort år for Maskinhandler Indkøbsringen. Til gengæld er forventningen fra maskinforretningernes eget indkøbsselskab, at man i 2018 fik lagt grundstenen til et langt bedre 2019 efter at have skåret til i medarbejderstaben og omstruktureret arbejdsproceserne.

Ændringerne har betydet, at der blev nedlagt ti stillinger undervejs.

”På grund af tørken valgte vi at sige, at det næste års tid i branchen bliver noget andet. Derfor måtte vi have en anden omkostningsstruktur. Det har allerede haft sin effekt, og det får stor effekt i det nye regnskab. Det vil se noget bedre ud i det nye regnskab, men det kan gå hurtigt i vores branche”, siger adm. direktør Kristian Jakobsen, som forventer, at 2018-resultatet før skat på små 500.000 kr. konverteres til et niveau mellem fire til fem mio. kr. i år.  

”Vi har en stor ordrebeholdning, som vi har samlet op i efteråret og vinteren. Det spændende er, hvor markedet går hen. Det ser umiddelbart ud til, at stigningerne på svinekødet får en positiv effekt. Der står en rigtig god avl derude. Det burde resultere i et fornuftigt år. Jokeren er, hvordan den finansielle sektor håndterer landbruget. Vi kan godt høre, at ikke alle kan få de muligheder, som de kunne ønske sig”, siger han og minder samtidig om, at man sidste år på det her tidspunkt heller ikke kendte til en forestående tørke.

”Derfor skal man passe på i den her branche. Det kan gå meget stærkt”, siger han.

Full-line-tendensen raser afsted i branchen. Hvad betyder det for jer med jeres program med redskaber?

”Det er en interessant udvikling. Man kan sige, at der er nogle traktorproducenter, som har lyst til at bestemme, hvad der bliver solgt. Men det er jo kunderne, der bestemmer, hvad de har lyst til at købe. Det kan godt være, at man snakker strategi, men har man gode produkter og god service, så kommer man langt i den virkelige verden. Det kan sagtens lade sig gøre", siger han.

MI forventer iøvrigt, at ændringerne i selskabet udover effekten i 2019 får den fulde effekt i 2020. Balancen forventes også at blive reduceret markant undervejs.

 

 

Faktaboks

MI's 2018 i tal

  • Omsætning: Ca. 356 mio. kr.
  • Driftsresultat: 4,6 mio. kr.
  • Res. før skat: 0,5 mio. kr.
  • Egenkapital: 26,9 mio. kr.
  • Soliditetsgrad: 15,6%
  • Snit antal fuldtidsansatte i regnskabsåret: 60

Kilde: Årsregnskabet for Maskinhandler Indkøbsringen A/S

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.