Morgenposten: John Deeres præcisionsudstyr nu på mere end 66 mio. hektar
Maskinernes faste nyhedsoverblik har bl.a. fanget en interessant udmelding fra John Deere om udbredelsen af deres præcisionsudstyr – og usædvanlig handel i Sønderjylland.

God mandag morgen,

Det er en spændende morgen. Hvad mon der gemmer sig inde i loven ud for nr. 2 på den velvoksne chokoladekalender, som min hustru overraskede mig med i går?

Det er unægtelig en del af charmen ved denne tid på året, hvor der gøres status for det forgangne og også kigges frem mod det nye år. 

Bare rolig, jeg er ikke ved at omdanne morgenposten til en nytårstale. 

Til gengæld løftede John Deere lågerne for deres business i sidste uge – og der var både stort og småt ved den store status i onsdags, hvor der både blev snakket nøgletal(omsætning på 266 mia. kr.!) og også lidt om deres mange produkter.
Jeg udgiver senere på formiddagen et slags ”nedslags-litteratur”, hvor man kan læse sig nærmere ind i John Deeres syn på 2019 og 2020(trofaste morgenlæsere kan klikke allerede nu), deres nye traktorserie 8R – og også udviklingen for præcisionsudstyr, som får en masse (selv)ros med på vejen. Det er nemlig en imponerende udvikling, der sker hos John Deere på det område – og selvfølgelig også generelt i branchen.

I weekenden havde vi en anden historie online, hvor vi var blevet imponeret. Hos AgroIntelli har deres udviklingschef en fortid med udvikling af bl.a. et 3D kamera, som i dag ejes og sælges af Claas. Kameraet er et stykke dansk udviklingshistorie, og det bruges i dag af en lang række redskabsproducenter.

Følg med her:

Tommys kamera sidder på Horsch nye gigantiske radranser – og et hav af landbrugsmaskiner

Ville købe en traktor – hentede fire i fredags

Noget som også imponerer mig er den flid, som bliver lagt for dagen rundt omkring hos en masse sælgere, der lever af at sælge traktorer. Nytår er jo en magisk status for salget mange steder. I Sønderjylland kan daglig leder Ivan Fischer og hans folk fra Dansk Maskincenters afdeling i Toftlund se frem til regnskabets time. I fredags sendte de hele fire traktorer afsted i en handel, der egentlig drejede sig om en traktor.

Se flåden blive sendt godt afsted her:

Første ville de købe en traktor – men sælgeren fik dem overbevist om fire

Præcisionsudstyr går bare en vej – nordover

Og så til dagens overskrift. John Deeres præcisionsudstyr har kun en retning – og med en John Deere topchefers egne ord, så går den nordover.

Præcisionsudstyr buldrer frem hos landmænd i hele verden. 

Ifølge John Deere er der nu mere end 66 mio. hektar på verdensplan, der dyrkes med John Deeres præcisionsudstyr i en eller anden form.

Til at sætte det i perspektiv, så dyrker danske landmænd 2,6 mio. hektar tilsammen.

”Det vokser, og det er ikke kun i Nordamerika, men også udenfor uden for”, lyder det fra direktør for investor relations hos John Deere, Josh Jepsen, der bl.a. nævner stor vækst i Sydamerika.

John Deere nævner også, at eks. de store traktorer i 8R-serien er det nu mere end hver anden traktor, som er udstyret med John Deeres autostyring AutoTrac, hvilket betegnes som ”signifikant vækst”.

Billig og godt trækkende traktor 

I weekenden udkom vores papiravis med ekstra meget maskinstof. Her havde vi bl.a. været en tur bag rattet på et af de mindre traktormærker på det danske marked, Zetor. Og det var et interessant bekendtskab. Zetors største Crystal overraskede nemlig med rigtig god trækkraft, lydsvag kabine – og en skarp pris for en traktor, der er meget anvendelig, hvis den ikke skal bruges med højt avanceret præcisionsudstyr.  

Blandt vores nyheder så vi også nærmere på ”den selvtænkende” Claas-traktor med systemet Cemos, der selv foreslår ændringer undervejs.  Ifølge driftsleder Morten Rune Schmidt fra landmand Gustav Jessen ved Haderslev var det overraskende, hvor meget systemet egentlig kunne optimere kørslen undervejs.

»Uden at prale synes vi selv, at vi har en fornuftig tilgang til at få tilpasset traktorerne korrekt til opgaverne i marken. Vi troede, vi havde styr på det hele, men måtte erkende, at Cemos slog os«, lyder det bl.a. i artiklen.

Hvis du vil læse mere online, så kan du logge ind i vores epaper-løsning.

Travlt med at åbne dørene

Der er nok mange læsere, der for nylig var i Hannover og se på maskiner og få en tur ud af det. Muligheden for at se maskiner er dog langt fra slut. Netop nu har branchen travlt med åbent hus. I sidste uge var det bl.a. Farmas og Gøma, der slog dørene op.

På torsdag er det TBS Maskinpowers tur i Starup, hvor man har fundet nogle specielle gamle Fendt’er frem som trækplaster – ligesom Herborg Maskinforretning også byder indenfor i Struer.

Dagen efter er det Sørensen & Lynggaard, der lokker med et første kik i Danmark på den nye Magnum.

Denne uge er også lidt speciel og historisk hos Dansk Maskincenter. Fusionsbarnet af Rimmerhus og Jelling Maskinforretning får for første gang en ”ekstern” direktør i og med, at Charlotte Villum Jensen i dag tiltræder som direktør for en af Danmarks største maskinhandlere.

På lørdag kan hun og alle andre i øvrigt læse TraktorTechs nye årbog – i år med et stort fokus på de største og nyeste mejetærskere på markedet.

Ha’ en rigtig fin uge. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.