Morgenposten: Lille bitte stykke software kan få enorm betydning for fremtiden
God morgen til en ny uge og en ny Morgenposten. Og der er godt nyt på maskinernes datafront.

En ny uge presser på, og for de, der har holdt efterårsferie i den forgangne uge, holder sengen måske lidt bedre fast i dig, når alarmen ringer alt for tidligt sådan en mandag morgen efter ferien.

Sidste uge var en rolig uge, men ikke helt uden nyheder. For eksempel afslørede tal fra 30 europæiske lande, at traktorsalget for de første seks måneder af 2018 er gået ned med fem pct., og i maskinbranchen generelt, begynder producenterne nu at trække i håndbremsen.

Barometeret for kundernes købelyst ser nemlig ud til at falde, oplyser CEMA, organisationen for europæiske landbrugsmaskinproducenter. I deres månedlige analyse af markedssituationen lyder konklusionen, at for første gang siden 2016 forventer et flertal af virksomhederne nu faldende ordrer.

Det tror da pokker med den usle høst, mange måtte tage til takke med i 2018!

Forbind ledningerne rigtigt, og send data hvorhen du lyster

Nå, men i den mere elektroniske del af universet, glæder jeg mig personligt til at se, om det program, den tyske non-profit organisation DKE-Data har udviklet, kommer til at gøre livet lettere for landmænd og maskinstationer. Navnet er Agri Router, og skærer man helt ind til benet, er det et stykke software, hvor man som bruger frit kan styre, hvem der skal have adgang til ens data, eller bede om lov til få tilsendt andre brugeres data - for eksempel maskinstationens finsnitter.

Agri Router handler kun om at overføre data, men det har spændende perspektiver, fordi programmet afhjælper et af flere problemer med datahåndtering i branchen. Og så er det tilmed ganske let at bruge, fordi du med ét klik kan åbne eller lukke for dataudvekslingen mellem for eksempel en af dine traktorer og et managementprogram hos planteavlskonsulenten.  Læs meget mere om Agri Router i den trykte udgave af Landbrugsavisen, der udkommer torsdag.

Få mest mulig ud af gylle og møg

Hvordan får du mest mulig ud af husdyrgødningen? Det sætter Seges fokus på sammen med foreningen Danske Maskinstationer og Entreprenører nu på onsdag. Så vil du gerne høre seneste nyt om landsforsøgene, nye app's og onlineprogrammer til at optimere på udbringningen samt høre om status på gylleforsuring, så bør du tilmelde dig på Seges.dk.

Morgenposten: Spektakulær høstmaskine rygtes på vej – og ny spreder på 48 meterMaskiner Mandag 15. oktober 2018 · 06:49

Slut for nu på denne lidt kortere end normalt udgave af morgenposten, hvor jeg i denne uge har vikarieret for Christian Juel Jørgensen.

//John Christensen

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.