Morgenposten: Spektakulær høstmaskine rygtes på vej – og ny spreder på 48 meter
Spændende maskinnyheder og snak om en ny stormejetærsker i Europa, præger maskinernes nyhedsstrøm for tiden, konstateres det i morgenposten.

God mandag morgen,

Vi er nok mange, som har haft travlt med de sidste sysler, inden vi starter op på den såkaldte kartoffelferie med børnene. I hvert fald faldt vi over en del maskinnyheder i slutningen af ugen.

En af dem drejer sig om en kæmpe mejetærsker fra Amerika, som jeg viser billeder af lidt længere nede.

Fredag har vi traditionelt ugens maskine her i vores maskinunivers på landbrugsavisen.dk/maskiner.

Denne gang blev det en gødningsspreder, der kan sprede kunstgødning ud over hele 48 meter og samtidig udvider rækkevidden for spredning af kalk til op til 30 meter.   

Der er tale om Bredahls lancerer nye K-XE kalk- og gødningsspredere, som nu kommer på markedet efter flere års test. Læs mere om systemet bag – og hvilken slags præcisionsudstyr der gemmer sig i maskinen.

Ugens maskine: Bredal spreder gødning op til 48 meter

Så meget dyrkes med præcisionsudstyr

Apropos præcisionsudstyr så havde jeg næppe færdiggjort sidste mandags morgenpost, før Danmarks Statistik gik ud med deres årlige undersøgelse om udbredelsen af præcisionsudstyr i landbruget.

Der er to hovedspor i konklusionerne. At blandt landets mere end 30.000 bedrifter, som er med i undersøgelsen, så er det stadig ganske få, som bruger præcisionsudstyr. Omvendt så er der rigtig mange af de store landmænd og maskinstationer, som på den ene eller anden måde bruger avanceret udstyr til at øge præcisionen i deres arbejde. Og det giver jo god mening, at der skal lidt volumen bag investeringerne.

Læs mere her:

Nu bliver der brugt præcisionsteknologi på 57 pct. af markerne

Knækstyret amerikaner på vej

En af sidste uges nyheder, som jeg har broderede min overskrift over, er en temmelig spektakulær mejetærsker fra Kansas, USA, der meldes på vej til Europa i de kommende år.

Det er fra producenten Tribune, som producerer store knækstyrede mejetærskere. En af fordelene er, at rotormejetærskeren har en lille venderadius med sin knækstyring og baghjul, der også kan dreje.

Korntanken er på hele 35.000 liter og kan tømmes på blot to minutter.

Læs mere om maskinen her:

Knækstyret mejetærsker kan være på vej til Europa

Se også en video med den her:

Skal traktoren også være på el i 2030?

Den sidste uge har for alvor sat elbilbranchen i fokus efter, at regeringen kom med et klimaudspil forleden. I 2030 skal det altså være slut med at købe diesel- og benzinbiler, når der handles nyt til bilparken i Danmark, mener regeringen. Men hvad med traktorerne, spurgte vi regeringen i form af Miljø- og Fødevareministeriet. Der kan fortsat handles nye dieseltraktorer, lyder meldingen.   

Læs svaret her:

Regeringsudspil: Du kan stadig købe ny dieseltraktor efter 2030

Fik kæmpe overskud – og nye udfordringer

Engang væltede han Danmark med Ursus-traktorer, skrev vi også fredag om Flemming Larsen fra Præstbro Maskiner.  Siden fulgte op og nedture. Nu er der nye udfordringer, selvom han har fået styr på butikken med et flot overskud i det seneste regnskab.

Læs med her:

Ugens Profil: Maskinhandleren der skal rejse sig igen

Maskinhandler ovenpå igen efter økonomisk hårde år

Semler deler brugte maskiner op i niveauer

Afslutningen af ugen bød i øvrigt på åbent hus hos Semler Agros nye brugtcenter i Vejrup ved Bramming i Sydjylland. Vi var selv forbi og se centret, hvor der står brugte maskiner for omkring 100 mio. kr. tilbage i august. Et af tiltagene med centret er, at udover at få samlet langt de fleste af forhandlerens brugte maskiner på ét sted, så bliver maskinerne efter klargørelse bedømt i et certificeringsprogram , så de får niveau, så kunderne i højere grad skal få information om, hvad stand maskinerne er i.

Læs mere om brugtcentret i vores tidligere interview med Semler-chefen Morten Buus:

Her står for 100 mio. kr. jern – men intet Audi-palads

NB: Semler havde i sidste uge også travlt med en demo-turne. Klogt nok holder den også efterårsferie, men afsluttes i stedet i næste uge i Fredericia tirsdag 23. oktober og Kalundborg fredag 26. oktober.

Ha’ en rigtig god uge – og efterårsferie, hvis du er på det hold.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.