Morgenposten: Offensiv hos HCP Maskincenter – Snitterteam giver aldrig op – og den skudsikre traktor

Mandags morgenpost byder på nyeste branchesladder, stort og nyeste stål fra Agritechnica og en helt særlig traktorombygning.

God mandag morgen!

Så er vi på den igen. Og for en herlig morgen. Via Hamborg kørte jeg i går ned til juleaften for maskinfolket, Agritechnica. Og forventningerne er til fulde indfriet.

Det vrimler med store(og jo da også små) velpolerede maskiner, nyeste teknik – og vildeste teknik, som måske er prøveballoner. Havde knap fået søvnen ud af øjnene, før første kilde dukkede op undervejs på rejsen. Direktøren for traktorimportøren HC Petersen(stod op hjemme i Norge kl. 3) kunne berette om en traktorimportør, som er gået i offensiven som forhandler i Randers efter JMC-konkursen.  Navnet bliver HCP Maskincenter.

Nå, men det var et totalt sidespring for både Lars Wear fra HCP og jeg er jo primært taget til Hannover for at møde grej – og folk.

Lynhurtige Valtra tog stor titel
Og grejet står der i hobevis. Data er velkendte. Knap 2.900 udstillere. 1.200 journalister til at sende historierne hjem, heriblandt mine kolleger John, Claus og Max – og i omegnen af 40 fodboldbaner at spadsere rundt på. Jo chancen for at se noget er gigantisk – og risikoen for at misse noget endnu mere overvældende. Men jeg har besluttet mig for en positiv tilgang: Lad os nyde festen, og så får vi set, det vi ser. På positivlisten over ting, jeg så nåede i går, var bl.a. kåringen af årets traktor i Europa – og meget kan man sige om konkurrencen, men vinderne fra Valtra i Finland fik udover vejfortjent ros for en brugervenlig touch skærm i traktoren også vist, at de er den slags medarbejdere, der rykker hurtigt, når det skal være. Allerede få timer efter kåringen, så var traktormodellen indhyllet i kåringens logo.

Mine kolleger fik også noget fra hånden.

Se for eksempel:

Landmænd med til udviklingen af Kverneland-sprøjte

Krone lancerer ny BIG X finsnitter-serie

Claas vil levere gummihjulslæssere

Kuhn giver ploven nyt liv

Selvkørende sprøjte får superkabine og PH-måler

Kæmpedrone skal sprede handelsgødning


Og så tager vi lige en Agritechnica-pause, inden jeg slutter af med historien om en polak og en skudsikker traktor her fra Hannover.

Vild video fra majs-høsten
Jeg skal nemlig også nå at dele vores fotograf Torbens video med et hollandsk høstteam. De er taget til Danmark for at snitte majs, selvom forholdene ret beset ikke er til det. I stedet har de bygget snitteren om, og som de siger til Torben ”we never give up”.

Video: Vild maskine hentet i Holland - høster majs under umulige forhold


Og nå ja, så er der lige polakken, som jeg spiste middag med. Kommunikationen var stort set umulig, men pludselig hev han en brochure op. En skudsikker traktor. Og den er god nok. For 100.000 euro kan du få pakket din John Deere ind, så du ikke skal tænke på bander eller andre, der kan finde på den slags…

Ha’ en rigtig god mandag, et fortrinligt Agritechnica. Vi ses hernede.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen, LandbrugsAvisen Maskiner

PS: Vi arbejder videre på at forsyne dig med gode nyheder og spændende indslag i løbet af ugen. Har du gode forslag, tips eller indfald til vores næste historier, så er du meget velkommen til at kontakte mig på cjj@landbrugsavisen.dk eller mobil 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.