Morgenposten: Renten på en traktor er langt lavere end Nationalbankens

Mange traktorhandler kan gøres til en noget lavere rente end det, man ellers ser.

God mandag morgen.

Ugen starter med et spørgsmål:

Hvad koster det egentlig at låne til en rigtig klassiker som en VW Golf versus en stor John Deere-traktor?

Med en pæn udbetaling kan sådan en bil finansieres til fem-seks procent i rente ifølge Semlers lånekalkulator.

Hvad er renten så på en stor John Deere, som jo distribueres i Danmark af samme koncern?

Det kommer vi lige tilbage til lige om lidt her på tærsklen til en uge, som ligner så mange andre uger efter, at skolernes efterårsferie har givet os forældre en skøn afveksling fra produktionen af rugbrødsmadder og mere eller mindre populære kreationer indenfor fænomenet snittede grøntsager.   

Først et par aktuelle historier i dette nyhedsoverblik til dem, der som mig, er særligt tunet ind på stort og småt fra maskinernes verden i landbruget.  

VM-duo danske mestre

Lad os først lige se lidt nærmere på kunstarten at pløje. Det er nemlig intense dage for cremen indenfor dansk pløjesport. Tager man talentmassen i betragtning og hvor mange sportsgrene, hvor Danmark ikke ligefrem brilliererer (skal ikke nævne en særlig fodboldkamp i San Marino her….), så lad mig lige opsummere.

For en uge siden skrev vi om, at Danmark har verdens næstbedste pløjer(!) I weekenden var de danske VM-deltagere Martin Lindberg og Søren Korsgaard så igen hjemme på dansk jord og med til DM i pløjning, hvor de begge igen vandt det danske mesterskab i henholdsvis standardplov og vendeplov, som ifølge vores reportere var en noget af en omgang regn og rusk på Salling – ikke mindst en fedtet oplevelse for pløjere udstyret med ekstra modent grej.

Læs mere her og se en masse billeder fra stævnet:

Her er vinderne af DM i pløjning 2023: VM-helt igen i hopla

Pløjere trodser regn og blæst til DM og EM pløjning i Salling

 

40 nyheder der gør dig helt klar til Agritechnica - få overblikket her

Om cirka tre uger valfarter en masse danskere til Agritechnica. Vi har længe bygget op til nogle store dage – og et er sikkert: Som sædvanligt bliver der meget at se på. Vi har foreløbig samlet en bunke med ufattelig mange nyheder, som du lige kan klikke dig forbi her:

40 nyheder der gør dig helt klar til Agritechnica - få overblikket her

PS: 4. november får du også et stort overblik og guide til årets store event i maskinernes verden som en lækker 2. sektion med papirudgaven af LandbrugsAvisen.

Renterne presset helt i bund på traktorer

Og så til historien bag overskriften.

I starten lagde jeg lidt ”madding” ud i teksten for at få dig til at læse hele vejen herned for at finde renten på en stor John Deere-traktor. Her kommer den. Indtil månedens udgang kan du eks. finansiere en John Deere 7R og 8R til knap en procent i rente. Det står i kontrast til, at Nationalbanken fornylig hævede udlånsrenten til 3,75 procent. Som du kan læse i weekendens udgave af LandbrugsAvisen så står John Deere og Semler ikke alene med de gode rentetilbud pt.

- Nogle af kampagnerne går ned til nul procent over tre år, men det der er også attraktive renter over fem år til 2,5 procent, lød det således fra account manager Finn Lindharth Kristensen fra Agco Finance.

I avisen forklares baggrunden til at være markedsudviklingen. Traktormarkedet har ikke haft samme tempo som sidste år, hvor efterspørgslen var høj. 

- Traktorsalget har været lidt nede på det danske marked og derfor laver man nogle kampagner, hvor det er lettere at købe til en fornuftigere rente. Det er markedsmekanismerne. Når den ene gør det, så gør den anden det også, udtaler account manageren, som hjælper Agcos mærker Valtra, MF og Fendt med finansiering, mens maskinrådgiver Christian Rabølle bl.a. kommenterer de lave traktorrenter som et udtryk for, at konkurrencen er vendt tilbage i markedet.

- På bagkanten af corona og jubelhøsten i 2022 og 116 procent afskrivningen sidste år, kunne maskinhandlerne sælge, hvad de ville. Nu står vi et andet sted, lyder det bl.a. fra Rabølle i LandbrugsAvisen.  

 

Vigtig detalje er anderledes, men det fungerer rigtig godt

Nå, nok om renter, de cykler jo op og ned, og mon skal være rimelig Hard Kåre, hvis man kan regne bevægelserne helt nøjaftigt ud – så lad mig stilfærdigt spå, at de nok bliver nogenlunde harmoniseret med omverdenens renter på et eller andet tidspunkt. Nu skal vi se på traktorer igen. Vi har over de seneste uger kørt en række videoer med de deltagende traktorer i TraktorTechs store traktortest med syv traktorer omkring 300 heste.

 

 

 

Seneste video er med en Claas Axion 870, som klarer sig forbløffende godt i stortesten, når man tager i betragtning, at en del af traktoren har nogle år på bagen.

Se en kort video gratis her:

 

 

 

Har man abonnement, så kan man se meget mere her:

Video: Vigtig detalje er anderledes, men det fungerer rigtig godt

Den sidste video kommer på banen senere i dag. Inden vi har publicerer den, så kan man se den korte version her:

 

 

Det Sker

I denne uge har vi her på redaktionen fokus på netop selvsamme traktortest i TraktorTech. Vi skal nemlig have sendt anden halvdel af testen til tryk senere på ugen – og kan derfor love, at der er et nyt TraktorTech på banen med meget mere om de syv traktorer inden Agritechnica.

Ha’ en fortrinlig uge, hvor I skal være mere end velkommen til at sende gode tips til nye historier til cjj@landbrugsavisen.dk.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.