Morgenposten: Stort fabrikat sætter helt nyt såsæt i jorden på den store demo

Branchen gearer sig i disse dage op til Dansk Markdemo ved Kolding i næste uge.

God mandag morgen.

I dag er det grundlovsdag, og hvad ville ikke være mere naturligt med et lille indspark til grundlovstalerne:

Nu hvor der er fundet ekstra milliarder i kassen, skal vi så ikke sige okay…. bededagen forsvandt, men indfør i stedet et par nationale helligdage i næste uge, når der er markdemo for hele nationen spækket med maskiner på 32 hektar på en mark ved Kolding?

Jeg er dybt inhabil, da jeg selv har lejet en lille flække til at køre TraktorTech-historier og maskiner rundt på. Som overskriften antyder, så er der også mange andre, som har budt ind med maskiner og massiv deltagelse på dagene. WekoAgro Machinery og Horsch stiller bl.a. med et nyt såsæt, som ellers bliver en af Horsch-nyhederne til Agritechnica senere på året. Det kan du høre mere om lige om lidt, ligesom vi kommer til at drysse en masse historier og produktnyheder om næste store event i maskinbranchen i de kommende dage.    

Først et par andre aktuelle historier.

Danmarks bedste hviler ikke på laurbæerne

Hvis man kan abstrahere fra de alarmerende stadig mere tørre marker, så var mange sjællændere trukket afsted til nogle herlige solskinsdage på Roskilde Dyrskue hen over weekenden. Blandt de mange tusind besøgende var både tv-stjerner og rigtige mange af landsdelens landmænd. En af dem, som stak ud fra mængden, var Peter Krarup True. Til daglig er han lærling i værkstedet hos Karl Mertz i Horreby på Falster.

Nu er han også Danmarks Bedste Lærling. Titlen giver bare mersmag for arbejde – i aften fejrer han sejren med en tur til Bornholm, hvor der venter en stor mejetærsker, som skal gøres klar til høst.

Læs mere her: Netop kåret til Danmarks bedste: - Det betyder jo, man har valgt det rigtige

Få en god klima-rente på din traktor

Har du prøvet at få et tilbud om lavere rente på din traktorfinansiering, hvis du sørger for at udskifte en traktor, der ikke lever op til de nyeste motornormer med en topmoderne og mere grøn traktor?

Hvis ikke, så er det et tilbud, som lige nu eksisterer hos Agco Finance, der præsenterede det på MF’s traktorer på Roskilde Dyrskue.

Læs med her:

Nu tilbydes der rabat, hvis din nye traktor kan gøre en klimaforskel

 

Og så skal vi til historien bag overskriften.

Snigpremiere på nyt grej fra Horsch   

Der bliver masser af produktnyheder og syn for øjet i næste uge på Dansk Markdemo i Kolding. Blandt nyhederne kommer WekoAgro Machinery til at vise frem og køre med det nye rotorharvesåsæt, som Horsch kalder for Versa 6 SW. I weekendens udgave af LandbrugsAvisen fortæller vi mere om den sag.

Maskinen har dog allerede haft sin debut ude i det praktiske landbrug.

CBR Agro på Sjælland har nemlig fået lov til at tage de første demoturer med maskinen. På bedriften, som i år driver ca. 1.900 hektar, fik den lov til at køre de første par hundrede hektar, primært til at etablere såbed før sukkerroer og spinat.

- Jeg kan kun sige, at det har vakt nogle tanker i mig. Vi havde glemt, hvor behageligt det fungerer med rotorharve. Samtidig havde vi ikke kapacitetsnedgang med den, da vi kørte omkring 11 km/t, siger driftsleder Casper Rolighed.

Læs mere i den trykte udgave af avisen, som du finder som epaper og mindst lige så heldigt i det gode papirformat.

 

Første algoritme-sprøjte solgt

På Roskilde Dyrskue kunne et træne øje se, at der var sket et eller andet med den schweiziske præcisionssprøjte Ara fra Ecorobotics. Selvom sprøjten har kørt her i foråret i Danmark, så var malingen helt frisk. Det var der så også en god grund til.

- Det er ikke vores demomodel, vi står med her på Roskilde Dyrskue. Vi måtte hente en ny hjem. Vores demo-kunde på Fyn blev nemlig så glad for den, at han har købt den med det samme, lød det fra Kristian Møller fra importøren Ag Precision Aps.

Læs mere om salget og sprøjten her:

Første algoritme-sprøjte er slutsolgt i Danmark

John Deeres elektriske transmission vandrer nedad

Ovre hos Semler så flokken af John Deere-traktorer rimelig velkendt ud. Der gemmer sig dog en nyhed på transmissions-fronten til den nye sæson.

Den nye elektriske transmission med navnet eAutoPowr er i første omgang introduceret på den helt store 8R 410, men kan til næste sæson også bestilles på lillebror 370.

- Vi hører, at folk har haft et lavere brændstofforbrug med den. John Deere giver også en billigere udvidet garanti, fordi man regner med, at der er færre vedligeholdelsesomkostninger på den, lød det fra produkt manager for traktorer hos Semler Agro Torben Ravnshøj Nielsen, som også beretter, at der i øjeblikket kører fire traktorer med systemet og er otte-ti stykker i pipilen.

Læs mere om den sag her:  John Deeres særlige transmission får nu flere modeller at boltre sig på

 

Thorsen Teknik har fået ny robot på hylden

På falderebet denne morgenstund kan vi lige nå en nyhed fra den anden side af Øresund, der alligevel har stort dansk indhold. I Sverige bygges der også markroboter, hvor Ekobot er den mest kendte af slagsen. Snart kan vi danskere også høre mere til den. Svenske ATL fortæller nemlig, at Allagbots Nordic, som Thorsen Teknik og folkene hos FMR Maskine står bag, begynder at sælge robotten på det danske marked.

 

Det sker


Onsdag lover folkene fra DBI IT nye indregistreringstal for traktormarkedet.

I næste uge valfarter maskinfolket til en mark mellem Lunderskov og Kolding til det nye fænomen Dansk Markdemo.

Længere ude i pipelinen bliver der fragtet maskiner – og danske gæster – til Borgeby Faltdagar 28. og 29. juni.

Ha’ en fortsat fortrinlig grundlovsdag – også selvom du ikke køber mit forslag til en grundlovsændring. Sådan er demokratiet jo også. Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

 

PS: Branchen for skriveri indenfor landbrugsmaskiner er i det store hav en meget lille indsø. Måske derfor bruger vi ikke så meget tid til at skrive om konkurrerende virksomheders produkter. Jeg vil lige gøre en undtagelse. Det er nemlig blevet en fast tradition, at det store internationale teknikmagasin Profi køber nogle af vores stortest. Forleden kom der et nyt magasin med en test, som TraktorTechs faste læsere for længst har konsumeret. Men vi nyder nu at se vores traktorekspert John Christensen også får læsere i en lang række andre lande for sin indsats… 

 

Emneord markdemo

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.