Næste generation N- og T skruer op for elektronik og detaljer

Femte generation af Valtra N- og T-serien får nyt display i stolpen og nyt vendegear. Også interiøret får et løft.

På et online pressemøde har finske Valtra netop lanceret nye generationer af de vigtige N- og T-serier. 5. generation byder på uændrede betegnelser i form af Active, HiTech4, Versu og Direct, men modellerne får skiftet 4-tallet ud med fem for at indikere den nye generation.

Der bliver i første omgang tale om fire modeller i N-serien: N135, N155 ECO, N155 STD og N175, hvor sidstnævnte topper med 201 heste inklusive boost. I T-serien er der otte modeller, som går fra den mindste T145 op til den største T255. Effektmæssigt går serien fra 170 til 271 hestekræfter inklusiv boost (155-235 nom. effekt u. boost).

Nyt Display i hjørnestolpe

Men hvad har så ændret sig? Først og fremmest får såvel N- som T-serien et løft i kabinen. Interiørmæssigt er farverne nu mørkere og har chrom-detaljer på for eksempel luftdyser og pedaler, såfremt du dog tilvælger den nye ComfortPro-pakke, der også inkluderer styring af radio og telefon via SmartTouch-skærmen samt klimaanlæg og ekstra højre vinduesvisker. 

I femte generation byder N- og T- på et nyt farvedisplay i højre hjørnestolpe som standard. På modellerne uden Smarttouch-terminalen, det vil sige Active og HiTech, kan du via en knap til højre for rattet foretage en række indstillinger i displayet, mens det på Versu og Direct fungerer  som en informationsskærm for chaufføren, der i stedet har SmartTouch-terminalen til rådighed.

For første gang siden 1988 skifter Valtra vendegearskontakten ud med en ny af slagsen, som selv går tilbage i midterposition, når man har valgt kørselsretning. På den måde slipper du som chauffør for at sætte kontakten i neutral, før du bruger knapperne til vendegearet på SmartTouch-kørehåndtaget.

Du kan også kende femte generation af N- og T-serien på det nye rat, der er blevet en anelse større og som kommer som læderrat som standard.

Hurtigere gearskifte

Valtra har aldrig haft ry for at skifte hurtigt mellem gruppegearene. Det lover Valtra bod på i de nye traktorer, der ifølge Valtra selv skifter væsentlig hurtigere mellem hastighedsområderne. Samtidig får Versu-udgaverne fremover mulighed for at starte fra stilstand med tungt læs med en såkaldt Start Boost-funktion,  der giver mere motoreffekt. 

- De nye traktorer ser ikke bare godt ud, de er også brugervenlige, de har mange nye smarte funktioner, og de er ekstremt komfortable at køre i. Vi har lavet masser af forbedringer baseret på vores kunders feedback, siger Mikko Lehikoinen, vicepræsident, salg og marketing hos Valtra.

En af de nye funktioner er Auto U-pilot. Det gør traktoren i stand til selv at vende i forageren som en del af traktorens autostyring. Funktionen bliver en del af Valtras Technology Pro X-pakke, der er tiltænkt præcisionslandbrug.

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.