New Holland leverer kræfterne til en klima-Barolo

Berømt italiensk vin skal i 2025 produceres som en zero-emission-vin med hjælp fra nye New Holland-vingårdstraktorer.

En kendt italiensk vinproducent og New Holland er hovedingredienserne bag en ny klimavenlige udgave af Barolo-vinen.

New Holland leverer nemlig musklerne til en ny såkaldt zero-emission traktor til vingården Fontanafreddas 120 hektar økologiske vinmarker, som i 2025 vil lavere en Barolo helt uden klimaudslip.

Selve traktoren er kendt teknologi fra New Hollands ”vin-afdeling”, men gården får to specialudgaver udstyret med naturgasdrevne motor fra CNH’s egen motorfabrik FPT. Motoren kan køre på 100 pct. bio-affald, og udleder derfor ikke CO2 ifølge producenten.

Den lille fire cylindrede motor yder op til 75 hk med et maks drejningsmoment på 330 Nm. Går man tom for klimavenlig affald til tanken, så kan motoren også godt køre videre på en sjat diesel.

Selve leverancen til gården skal ses om en god reklame for CNH’s motorlevearndør FPT, der satser på at levere motoren bredere på markedet.

New Holland barsler i øvrigt med en metan-drevet traktor, der forventes på markedet i 2021 efter forsinkelser i corona-året 2020.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.