CNH har fået topchef, som brænder for jobbet - og for klimaet

Sagen, jeg husker: Efter halvandet år i jobbet har Hubertus Mühlhäuser formået at markere sig på flere punkter.

Som journalist møder jeg mange spændende mennesker - ikke kun landmænd, men også produktspecialister, marketingdirektører og så videre. Og når de store producenter viser nye maskiner frem, sker det ofte med de helt store topchefer kørt i stilling.

Som journalist skal man ikke lade sig forblænde af titler og store ord. Og der er helt klart forskel på, hvordan man som virksomhed formidler sine budskaber og nye maskiner ud til den faglige landbrugspresse.

Men en af de personer, jeg synes, skiller sig ud i 2019, er CNH Industrials præsident og administrerende direktør, Hubertus Mühlhäuser.

Hubertus Mühlhäuser har siden august 2018 været øverste chef hos CNH, og han har været ret toneangivende på en række punkter. Især med hensyn til koncernens løsninger for at blive mere klimavenlig.

For eksempel offentliggjorde han på Agritechnica et ambitiøst mål om, at CNH vil vise en mejetærsker med en brændselscelle i 2025. Og han har i samme omgang meldt ud, at han er lodret uenig i de producenter, som mener, at dieselmotoren ikke vil kunne erstattes de første mange år.

Passion og temperament

"Jeg ser gerne, at vi sælger tusindevis af vores nye biogastraktor allerede i 2020", proklamerede Hubertus Mühlhäuser på New Hollands pressemøde på Agritechnica.

Svaret kom på et spørgsmål fra pressen om, hvor mange eksemplarer af den produktionsklare, miljøvenlige traktor, der ville blive solgt i 2020. Og da pressen igen spurgte ind til mere detaljerede styktal, var præsidenten ikke sen til at svare.

"Hvad vil du have, jeg skal svare? Jeg kan ikke give dig et tal, for vi ved det ikke. Men jeg er da af den klare overbevisning, at vi vil sælge tusindvis, når man tænker på alt det, den kan gøre for klimaet", var svaret fra Mühlhauser, der på én gang viste sin passion for jobbet og et temperament, som jeg er overbevist om, gør ham i stand til at skubbe CNH fremad, hvor der er behov for det.

Hubertus Mühlhäuser kommer i øvrigt fra Agco, hvor han startede i 2005. Inden skiftet var han i en kort periode vicepræsident og Agco’s nummer to lige efter topchef Martin Richenhagen. Han stoppede dog pludselig uden nogen officiel forklaring fra Agco, men man kan sagtens forestille sig, at den kontante Richenhagen og den ligeså Mühlhäuser har været én hane for meget i hønsegården.

Jeg tror, CNH har fundet en stærk topchef i sidstnævnte.

'Sagen, jeg husker' er en serie, hvor LandbrugsAvisens journalister ser tilbage på året, der er gået, og fremhæver en sag eller person, der har gjort indtryk på dem i 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle