Nu er der igen råvarer på fabrikkerne til dine maskiner

Producenter af blandt andet harver, tromler og staldinventar har på få måneder hevet sig op fra dyb pessimisme.

For bare få måneder siden var agroindustrien i Danmark langt mere tynget af høje energipriser, galopperende prisstigninger på deres råvarer – og ikke mindst store problemer med at få vitale dele til deres produktion.

Det er velkendt, at det har givet store ventetider for landmænd over hele verden, når der skulle bestilles nye maskiner og løsninger.

Men den sky begynder at lette nu, når man læser Dansk Agroindustris seneste temperaturmåling af tingenes tilstand hos medlemsvirksomhederne.

- Det er ret vildt, at man på et enkelt kvartal er gået fra dyb pessimisme til at ligge over gennemsnittet for de sidste ti år, siger Dansk Agroindustris direktør Claus Hermansen.

Han mener, at virksomhederne oplever, at tingene omkring dem løsner op for tiden. Verdensøkonomien ikke er helt så bøvlet, som det så ud til for et år siden.

- For et år siden regnede man med en recession i verdensøkonomien. Når man talte med vores medlemsvirksomheder, sagde de, at der ville gå et godt stykke tid inden, det blev bedre. Målingen kan tolkes i retning af, at vendepunktet er ved at være nået, mener han.

I den friske analyse svarer virksomhederne, at hvor seks ud af ti virksomheder for et år siden manglede råvarer til produktionen, er det nu kun få procent.

Dengang pegede de fleste også på stigende energipriser som et stort problem for produktionen. I dag ser meget få virksomheder den faktor som en begrænsning for deres produktion.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.