Ny Fendt-finsnitter er nu på dansk jord

Flere kræfter, større kapacitet og mindre forbrug kendetegner Fendts nye Katana 650, der afløser Katana 65.

Udvendigt er der ingen forskel, men på de indre linjer er alt skiftet ud og optimeret.

Sådan lyder den ultrakorte beskrivelse af Fendts nye finsnitter Katana 650, der afløser Katana 65. Det første – og foreløbig eneste i Danmark – spritnye eksemplar af 650eren blev præsenteret til en demokørsel onsdag i denne uge i en majsmark ved Holsted.

I forhold til sin forgænger har Katana 650 fået 25 hk ekstra, så den sekscylindrede MTU-rækkemotor yder 650 hk – og desuden overholder Stage V-kravene. Et nyt og kraftigere indføringshus med seks pressevalser, en stærkere cracker med 300 mm valser – mod 200 mm i Katana 65 – en mere direkte snitterkanal samt en længere og bredere tud har ændret afgrødeflowet og øget kapaciteten med 20 pct.

Samtidig er brændstofforbruget pga. den øgede effektivitet ifølge Fendt sænket med 12 pct.

Crackeren fås i en R-model, der snitter fra 0-20 mm eller en RS-udgave, som klarer 0-30 mm. Valserne kan køre med 30 pct. eller 40 pct. hastighedsforskel.

Fortil leveres 650’eren med et 3,75 m Kemper-universalskærebord med kontursystem, men kan også fås med 4,75 m til høje majs.

Det nye førerhus har fået dobbeltlagsglas, som sænker støjniveauet med tre dB, og et bedre ventilationsanlæg. I tudens hat drejer lygter og kameraer nu med, så arbejdslyset følger strålen. Det giver bedre overblik.

Nyt slibesystem

Katana 650 er desuden den første model med BalancedGrip-systemet, der afpasser effekten mellem for- og bagaksel for at hindre hjulspin på bakker. Som en anden nyhed justerer slibestenen sig løbende under slibningen. Det skal give mere slibning og give knivene længere levetid.

Den vejledende pris for Katana 650 er fire mio. kr., hvilket placerer snitteren i den dyre ende.

»Man køber ikke en Fendt Katana for at få en billig finsnitter, men for at få en kvalitetssnitter. Fendt går ikke efter den højeste ydelse i marken, men efter at have den bedste snittekvalitet i majs og græs«, siger Gert Jensen, produktspecialist hos TBS Maskinpower.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.