Ny i Danmark: Traktor, frontlæsser og fræser til lige under 100.000 kr.

Vinderup Maskinforretning henter nyt traktormærke til Danmark og satser på et salg på over 100 styk. om nogle år.

Hov, alt der rimer på Danish Agros maskinforretninger, det er jo Claas-traktorer.

Og dog.

Vinderup Maskinforretning har nemlig fundet et indisk traktormærke til en lille niche på traktormarkedet.

De har netop bestilt den første sending traktorer fra indiske Avenger, som forventes at ankomme til havnen i Hamborg juleaften og være fremme i Danmark mellem jul og nytår på i alt 14 traktorer.  

”Det er en veletableret traktorfabrik i Indien, som producerer 60.000 traktorer om året, og også selv producerer mejetærskere blandt andet”, oplyser direktør Jan Pedersen.

Og så må vi hellere tage forklaringen, om hvorfor og hvordan Vinderup kan sælge traktorerne samtidig med, at Claas-produkter glitrer i forretningen som en af virksomhedens absolutte hovedbrands.  

”Vi vil og skal på ingen måde træde på Claas. Den indiske producent producerer traktorer op til 100 hk, men vi henter kun traktorer hjem med op til 26 hk, så vi ikke er i nærheden af Claas-segmentet. Det kan godt være fritidslandmænd, der kan bruge sådan en lille traktor og en række kunder indenfor have/park-segmentet, der skal bruge en lille, kompakt traktor”, siger han og nævner, at den kan udstyres med en række redskaber som fræser, frontlæsser og bruges til træk eller løftekraft for andre maskiner.

I det her segment har vi manglet en kompakttraktor Der bliver faktisk solgt mange enheder i den størrelse. Min plan er, at vi skal sælge den som pakkeløsning med en frontlæsser, fræser og enten brakpudser og slåmaskine og så tilbyde den til lige under 100.000 kr. plus moms”, siger han og oplyser, at selve traktoren i Vinderups topmodel på 26 hk går til 69.900 kr. plus moms uden ekstraudstyr.

Kvalitetsmæssigt skal Jan Pedersen og Vinderup Maskinforretning ud og bevise, at den indisk byggede traktor er fuld konkurrencedygtig i markedet.

Han betegner den som en traktor, der lægger sig midt i markedet prismæssigt – og fremhæver, at den motormæssigt er udstyret med en japansk motor med en mekanisk, synchromesh gearkasse med seks fremadrettede gear og to bagudrettede gear.

”Da jeg så, at den kom til Europa efter at være godkendt efter alle europæiske normer, så lagde jeg også mærke til komponenterne. Vi er vant til at arbejde med produkter fra Claas, og det skal også være kvalitet, når vi henter disse traktorer hjem. Der ligger en Mitsubishi-motor i den. Den har en løftekraft, som er meget høj for den størrelse traktor, og så er der vægtoverføring på den”, fortæller han og kan opløse, at liftkapaciteten ligger på et ton.  

Distributionsnettet er allerede på plads. Traktoren kan både købes hos Vinderup, Traktor & Høst, Ringe Maskinforretning, AP. Jørgensen og Røstofte Maskinforretning, altså Danish Agros egne maskinforretninger i Danmark.  

Hvor mange kan I sælge?

”Vi vil krybe, før vi kan gå. Vi vil gerne nå 25 stk. i 2021, 50 året efter og så mener vi ikke, at det er urealistisk at nå 100 traktorer om tre års tid”, siger Jan Pedersen.

Udstyrsmæssigt har den bl.a. olieudtag bag på. Muligheden for frontlæssermontering sker ved, at Vinderup selv får fremstillet passende frontlæssere hos en producent i Litauen, som man i forvejen samarbejder med.

Første traktor er allerede bestilt – og således slutsolgt på det danske marked.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.