Nyt TraktorTech: Nordjyllands Georg Gearløs byggede sin egen såmaskine
Henning Jensens såmaskine skiller sig ud fra naboens. Se den i det nye TraktorTech.

I Henning Jensens værksted får gamle maskiner nyt liv, da de bliver brugt til at bygge nye maskiner. Det ses tydeligt i maskinhuset ved siden af, hvor flere af maskinerne er nogle, han selv har udtænkt og bygget til sit eget landbrug på 50 hektar i Mygdal ved Hjørring. Såmaskinen er et af resultaterne af virketrangen.

»Det er en undervogn fra en gammel Tim-aflæsservogn. Den fik jeg ved en nabo, og så havde jeg noget at bygge videre på. Jeg fandt en gammel aksel med hjul fra en gammel gyllevogn og en frontlift fra en traktor, som jeg satte på. Jeg lavede en gammel kornvogn om til så-tanken og satte den ovenpå. Den er så delt op i to, så jeg både kan så korn og gøde på én gang, og så fik jeg fat i en gammel Marsk Stig stubharve, som jeg lavede om til selve så-delen. Jeg har også brugt hjulene fra fire biler – og så skal der også noget know how til«, fortæller Henning Jensen.

Det er en tandsåmaskine, hvor luftslangerne, som kornet kommer ud af, er monteret bagpå stubharvens tænder, så de ikke stoppes til med jord. Selvom det meste af maskinen består af dele fra gamle maskiner, er der dog også en enkelt helt ny del på den hjemmebyggede såmaskine.

»Selve udmaderen, som doserer kornet, har jeg købt som reservedel – det var jeg nødt til«, siger han.

Nyt TraktorTech i handlen

I fire måneder arbejdede Henning Jensen på såmaskinen i sin fritid, før den kunne tages i brug i 2006. Læs meget mere om arbejdet og Henning Jensen i det nye TraktorTech.

Mangler du et abonnement? Så går ind på vores abonnement-tilmelding.

Video: Årets første TraktorTech serverer fantastisk lyd fra Ford Super 6Maskiner Mandag 22. januar 2018 · 06:01

Du kan også købe magasinet hos en række kiosker og forhandlere over hele landet.

 

 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.