Pakistanere købte mejetærskere på Fyn – brugte en uge på at få dem i container
En god handel kan komme fra den mest uventede kant.

Søren Bollesen får engang imellem brug for sprogkundskaberne i jobbet som sælger hos Ringe Maskinforretning.

For nylig kom der en mellemhandler ind ad døren efter, at han havde set to godt brugte mejetærskere over nettet stående til salg i Ringe.

”Vi har en NH/Clayson 8080 årgang 1979 stående med 20 fods skærebord. Vi havde taget den i bytte efter, at den havde kørt på en retrætepost på Langeland. Og så havde vi også en 8040 fra 1985 stående. Dem ville de gerne have”, fortæller han om handlen.

Mellemhandleren er bosiddende i Sverige, og har for flere år tilbage arbejdet med at sende nogle malkeanlæg den lange vej til Pakistan.

Mejetærskerne blev handlet på den betingelse, at køber selv skulle sørge for transporten fra Fyn. Derfor har køberne selv bekostet og arrangeret transporten østover med tre containere.

”De er solgt ab Ringe, og så måtte de selv muntre sig med at få dem afsted med ret til at låne en gaffeltruck. De kom og brugte en uges tid på at skille dem ad og laste dem ind i containerne”, fortæller sælgeren.

Denne Clayson 8080 mejetærsker er solgt brugt til Pakistan.

Han er ikke klar over, hvorfor en tidligere ”herregårds-mejetærsker” anno 1979 med 4.300 timer på klokken er attraktiv for pakistanerne.  

”Men der har ringet en del pakistanere før på den 8080’er. Min egen tanke er, at de har noget produktion i landet, der gør det let at servicere dem”, siger han.

Handelsprisen holder han mellem parterne. Han kalder det dog for en god handel al den stund, at der blev ryddet op på lageret.

Det greb om sig – og så blev det til tre traktorerMaskiner 21. marts · 15:23

”Mejetærskeren har ikke den store værdi, men får vi kostprisen, så er det en god handel for os.”

Sælger du ellers meget til udlandet?

”Ja, vi sender en sprøjte til Norge i denne uge, og i sidste uge røg der en Hardi trailer-sprøjte til Polen. Den blev lastet på en trailer”, fortæller han og kommer i tanke om en særlig handel til Chile for et par år siden.

”Der solgte vi et Capello majsplukkerbord. Ham makkeren der købte den rejste rundt i Europa og købte op. 

Kan du holde dig indenfor en 40 fods container, og har fundet ud af, hvor let det egentlig går at få transporteret ting til havnen i Bremerhaven, så går faktisk meget let”.

Hvordan går det med at sælge på alle de sprog?

”Jeg kan da både fynsk og sønderjysk”, lyder det med et smil.

”Kan du lidt Valby-engelsk, så kommer du langt med det, og ikke er bange for at dumme dig.  

I oktober røg der en Taarup snitter til Grækenland.

”Nogle gange kan man undre sig over, hvad det er for nogle produkter, de er interesserede i. Når du kan sende en Taarupsnitter til Grækenland for 12.000 kr., så er der jo et marked.  Danske landbrugsmaskiner har et ry for at være passet godt.” 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.