Det greb om sig – og så blev det til tre traktorer
Egentlig skulle det bare have været en ny New Holland T7’er. Men sådan gik det ikke.

Det har grebet om sig.

Han bruger udtrykket flere gange, mens vi snakker om handlen og livet som en lidt mindre maskinstationsejer på Vestsjælland.   

Manden bag KP Maskinstation, Kenneth Petersen, skulle egentlig ”kun” have en ny New Holland T2.225, men så var det alligevel for fristende for maskinstationen ved Tissø syd for Kalundborg og nord for Slagelse at forny traktorparken yderligere.  

”Jeg havde en ældre New Holland TS 115, som jeg ville bytte med en brugt traktor. Men så fik jeg et godt tilbud på en T6’er”, siger han om handlen, som han har gjort med Johannes Mertz i Ringsted.  

En af Kenneth Petersens hovedopgaver er presning af wrapballer. Sidste år blev det til ca. 5.700 baller. Derudover udfører han en række andre opgaver som pløjning og udbringning af møg.

Udover de tre nye traktorer fra New Holland, model T6.175 EC, T7.225 AC og T7.230 AC, så består traktorparken af en række mere eller mindre brugte Ford og New Holland traktorer. Medarbejderstaben tæller ham selv og hans far, så han er godt kørende med traktorer, som står klar til at udføre de forskellige opgaver.

Undervejs har han også ændret navnet på maskinstationen – fra Kenneths Maskinservice til KP Maskinstation i takt med, at antallet af opgaver har været stigende efter seks sæsoner indenfor business.  

For to år siden kom opkald fra USA – nu ruller traktoren afstedMaskiner 8. marts · 14:05

”Det har efterhånden grebet om sig, og jeg lægger vægt på, at vi har traktorerne klar. Der går hurtigt en time, hvis vi skal skifte mellem redskaberne”, siger han til LandbrugsAvisen Maskiner, da vi møder ham foran de tre traktorer, der står linet op hos maskinhandleren i Ringsted.  

Sjælden handel

Hos Johannes Mertz er det en tilfreds Hans Wonge, som kan glæde sig over tre traktorer i samme handel for Ringsted-afdelingen. 

”Det er første gang, vi har solgt tre på én gang her på stedet. Det er absolut en god handel”, siger han.

Markedet er ellers ikke præget af store handler, lige nu, siger han.

”Det er stille og roligt og forsigtigt lige nu. Vi kan også godt mærke, at der har været en del BMG-kunder her på Sjælland”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.