Se billederne: Sådan får de en traktor til at gabe over fire kartoffelrækker
TBS Maskinpower har omdannet en Fendt 720 til en ny ”Wide Edition”.

Den er blevet lidt bredere over hofterne. Og det var der brug for.

Til daglig skal Fendt-traktoren – nu kendt som en Fendt 720 Vario ”Wide Edition” fra Thoustrup Landbrugs ved Holstebro nemlig gabe over fire rækker kartofler.

I første omgang var fælgende sat, så den skulle klare at komme ud over de fire rækker. Men belastningen fra den tunge kartoffellægger var for stor – og så fandt de en løsning, som også bruges nogle andre steder indenfor specialproduktion, fortæller sælger Thomas Lilleholt.

”Akslerne var ikke brede nok til sporvidden på 3,3 meter. Derfor er der sat en amerikaneraksel på, som er bred nok og kan holde”, forklarer han og siger, at den samtidig er forstærket med et ekstra leje for at understøtte den, så den ikke går midt over på den forkerte led.   

Særlig godstraktor du ikke kan købe – i hvert fald indtil 6. decemberMaskiner Mandag 24. september 2018 · 15:08

Arbejdet med traktoren blev udført på TBS’s værksted i Holstebro og tog omkring en uges tid, inden den kom tilbage til landmanden 11. april.  

Laver I ofte en operation som den her?

”Nej, det gør vi ikke. De fleste vælger en anden løsning med en anden sporvidde. Det er den første, vi har lavet her. Men der er lavet noget lignende andre steder. Men vi kan se på de mange kommentarer på vores Facebook-opslag, at det er noget, som interesserer folk langt væk. Der bliver jo skrevet på fransk og alt muligt”, siger han og glæder sig over interessen.

”Vi har lagt det op for at få nogen til at tænke ud af boksen. Vores forretning ligger midt i et kartoffelområde. Folk med specialafgrøder har nogle gange lyst til at ofre lidt mere på sådanne nogle ting i forhold til kunder, som skal køre i ren vårbyg på en almindelig mark”, siger Thomas Lilleholt.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.