Se med: Derfor kan den denne cracker noget helt nyt

Landskonsulent og maskinekspert Henning Sjørslev Lyngvig fra Seges fremhæver ny stubble cracker fra Claas, som særlig spændende tekniknyhed i Danmark lige nu.

En ny såkaldt stubble cracker fra Claas kan være løsningen, som får bugt med ellers overvintrende majshalvmøllarver i de høje majsstubbe efter høst.

Henning Sjørslev Lyngvig, Seges anser den nye løsning fra Claas, som en god mulighed i stedet for mere traditionel afpudsning i samme højde som skærebordet.

- For at det kan lade sig gøre, så skal man afpudse helt nede ved jordoverfladen, så det nederste knæ også bliver smadret. Når vi høster majs med helsædsbord, så vil vi gerne gøre det i 30 cm stubhøjde. De systemer jeg har set, så hænger afpudsningsdelen sammen med selve skærebordet. Her kan man gøre det ved jordoverfladen samtidig med, at man høster med 30 cm stub, som vi gerne vil, siger han i videoen.

Stubble Cracker'en er netop præsenteret som en nyhed i Danmark, og har i år høstet en nyhedsstjerne på Agromek. Den er fuldt integreret i skærebordet og har en roterende rotor med to specialdesignede slagler monteret pr. række.

 

Emneord Agromek 2022, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.