Se robotten som samler ballerne for dig

Konceptmaskine henter tre baller ad gangen på marken.

Amerikanske Vermeer tester konceptrobotten Bale Hawk til indsamling af bigballer og rundballer. Firmaet er nærig med detaljerne om selve konstruktionen, men det er oplyst, at robotten kan opsamle og transportere op til tre rundballer eller bigballer ad gangen. Rundballerne kan have en diameter på op til 150 cm, og maksimal ballevægt er 600 kg.

Tanken er, at Bale Hawk skal indsamle ballerne på marken og transportere dem ud til markkanten eller til en central samleplads for halm. Det er ikke oplyst, hvordan Bale Hawk finder ballerne og planlægger sin kørsel på marken. Bale Hawk vejer uden baller om bord under 3.000 kg og kører på gummibælter for at minimere jordpakningen.

Vermeer understreger, at der er tale om et koncept, som kræver en del udviklingsarbejde for at blive markedsklar.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.