Semler Agro efter millionunderskud: Acceptabelt i vores første normale driftsår
Semler Agro kommer ud med et minus på 12,7 mio. kr. efter skat. i 2019.

Kurven er opadgående, men tallet på bundlinien er dog fortsat rødt nu, hvor Semler Agro præsenterer sit regnskab for 2019. "Det første normale driftsår" kalder adm. direktør Morten Buus regnskabsåret 2019, som ender med et minus på 12,7 mio. kr.

Virksomheden har de tre seneste regnskabsår planmæssigt reduceret underskuddet, samtidig med at der er investeret i implementeringen af en ny strategi. I 2019 fortsætter udviklingen mod en lønsom bundlinje med et resultat i Semler Agro Holding på minus 12,7 millioner kroner efter skat mod minus 23,6 millioner året forinden.

"2019 har været det første normale driftsår i min tid i Semler Agro A/S uden ekstreme høstsæsoner, hvilket vi kan aflæse af regnskabet. Samtidig glæder jeg mig over, at vi formår at levere en flot fremgang på bundlinjen. Overordnet kan vi konkludere, at vi leverer et acceptabelt regnskab, der stemmer helt overens med den langsigtede plan, vi har lagt", siger Morten Buus, administrerende direktør i Semler Agro i en pressemeddelelse.

Semler-chefen har isoleret de 13 afdelinger i kampen mod corona Maskiner 19. marts · 16:13

"Med fundamentet for forretningen på plads retter vi nu fuldt fokus på organisationen og på driften. Vi kommer til at arbejde med at binde vores forretninger og medarbejdere tættere sammen. Vi skal dyrke de stordriftsfordele, vi har som landsdækkende maskinforretning", siger han.

Corona årets udfordring

Gennem de seneste fire år er Semler Agro blandt andet blevet national John Deere-forhandler af landbrugsaktiviteter, har åbnet ny afdeling på Lolland-Falster, overtaget 51 procent af Herborg Smede- & Maskinforretning og etableret et center for brugt landbrugsudstyr i Vejrup. I dag er der 14 John Deere-værksteder i hele Danmark, lokale reservedelscentre og mere end 80 rullende værksteder på landevejen.

"Vi er nu i gang med vores femte driftsår, og undervejs har vi prøvet lidt af hvert med eksterne udfordringer. I 2017 nærmest druknede høsten, og i 2018 var det så tørken, som var udfordringen. I 2020 er det coronakrisen, som påvirker verdensøkonomien. Hvad det får af påvirkning på resultat for 2020 og måske 2021 er endnu for tidligt at spå om, men planen er stadig, at vi i fremtiden skal levere et positivt regnskab", siger Morten Buus.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.