Stor sydhavs-bedrift køber en af de rigtige store vogne

46 kubikmeter pendler-sneglevogn solgt til Guldborgsund Agro.

Det bliver med pæn kapacitet på vognsiden, at Guldborgsund Agro stævner ud på markerne på Lolland-Falster i den kommende høst.

Som de første i Danmark har selskabet, der driver mellem 1.600 til 1.700 hektar, nemlig købt Annaburgers allerstørste pendler-sneglevogn, en HTS 34.16, som klarer hele 46 kubikmeter.

Hvad der er lige så imponerende som selve kapaciteten, det er tiden, som den kan få kornet ud af vognen på, beretter Arne Gejl fra Stroco-Agro, der importerer og sælger vognene i Danmark.

”Der er en kæmpe snegl på den. På godt to minutter er det læsset af i en lastbil. Den har et kæmpe badekar og kan betjene flere mejetærskere på en gang. Det kræver, at den kan læsse af hurtigt ude ved skellet og komme tilbage igen. Et minut den holder stille koster, så derfor kan det hurtigt tjene sig ind”, siger han.

For at kunne klare en kapacitet på 20 kubikmeter i minuttet er tømmesneglens diameter på velvoksne 60 cm.  

Ifølge Arne Gejl egner den sig med sin lange tømmesnegl også til ekstraopgaver som påfyldning af såsæd i såmaskinen eller gødning under gødningssæsonen.

Rengøreringen lettes af hydraulisk opluk under bunden, så den er let at rengøre og nem at læsse af over en korngrav, hvis man også har behov for det engang imellem. 

Den store Annaburger blev første gang præsenteret på Agritechnica i 2017.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.