Stort landbrug lægger jord til ved DM i pløjning 2016

LandboUngdom afholder hvert år Danmarksmesterskabet i pløjning, og det sker forskellige steder i landet. Områderne melder sig på skift som værter.

I 2016 er det LandboUngdom Ribe, der er vært.

Arrangementet bliver afholdt på Hedegård, Lundhedevej 28, 7200 Grindsted den 28.-29. oktober 2016. Her har Bernhard Mortensen, som han gjorde i 2001, igen lagt jord til en spændende weekend. Bernhard Mortensen driver et stort landbrug med svineproduktion.

Ifølge Bernhard Mortensens hjemmeside har virksomheden 950 hektar landbrugsjord, 75 hektar skov og et tilsvarende areal med enge & udyrket areal. De har over 40.000 kvadratmeter bygninger, hvor der årlig produceres 60.000-65.000 smågrise samt 40.000-45.000 slagtesvin og forarbejdes foder.

Der vil ved DM komme ca. 100 pløjere fra hele Danmark – heriblandt LandboUngdom, kvalificerede veteranpløjere samt skole-DM, som vil konkurrere om æren til at få pokalen med hjem. Derudover vil der være en maskinudstilling og 4H aktiviteter for børnene.

Med en forventning om ca. 3000 besøgende gæster i løbet af stævne weekenden, vil vi se frem til et brag af et arrangement, fortæller Simon Jensen, der er formand for styregruppen for DM i pløjning 2016.

Alle deltagere bliver indkvarteret på Grindsted Landbrugsskole. Her afholder vi efter afslutning på lørdagens konkurrencer en festmiddag for pløjere, dommere, ledsagere, gæster, den lokale arrangør m.v. Mod betaling er der mulighed for køb af festbillet.

LandboUngdom er baseret på lokal frivillig arbejdskraft, der står for planlægning og gennemførelse af stævnet samt gør det muligt at afholde dette års DM pløjning 2016. Der er nedsat en styregruppe, som skal planlægge stævnet. Styregruppen består af Simon Jensen, formand, Mathias Elbæk, Fest og sponsorer, Kristoffer Høj, PR, markedsføring, Martin Nørgaard, Stævneareal og Events, Martin Hougård Nielsen, Hans Klemmensen, Plovkro og Flemming Thorsager, Pløjefelter.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.