Svindler taget på fersk gerning: Blev pågrebet hos maskinhandler ved Århus

Snedig maskinhandler forhalede udlevering af maskine, så politiet kunne nå frem.

Så gik den ikke mere.

Svindleren, som har lokket maskiner ud af flere maskinforretninger og forsøgt sig hos en række forretninger rundt omkring i landet, er nu pågrebet.

Tidligere i dag har politiet advaret mod mandens intentioner, hvor han giver sig ud fra et komme fra et reelt firma, og så efterfølgende får en maskine udleveret uden at betale for den i sidste ende.

Ved et-tiden dukkede han op hos have-park-forretningen Elite Have Park i Åbyhøj. Indehaver Allan Hougaard Sørensen havde forinden allerede været i kontakt med Nordjyllands Politi, da han syntes der var noget mistænkeligt ved den måde, manden ville hente maskinen på.   

”Der var en konsulent fra en leverandør, som havde hørt om nogen lignende hos en anden maskinforretning, hvor de havde mistet en maskine. Det var nøjagtig samme fremgangsmåde. Så blev jeg kontaktet af Nordjyllands Politi i går. Han kom ikke i går, så hvis han skulle komme, så blev det i dag”, fortæller han.

Politiet oplyste til landbrugsavisen.dk i formiddags, at manden kører rundt i en sort varebil.

Få timer senere torsdag dukkede den så op i Åbyhøj. Målet var ”indkøb” af en Husqvarna havetraktor. Maskinforretningen kontaktede politiet.

Var pulsen ikke oppe?

”Jo, vi havde forberedt os. Vi havde gjort det sådan, at den traktor ikke lige kunne starte. Jeg havde lavet lidt fejl på den, og så havde jeg med vilje skrevet fejl i serienummer. Der var lidt puls på”, siger en lettet maskinhandler.

Da politiet kom, blev sagen stille og roligt klaret.  

”De gik hen og snakkede med ham, og så daffede de stille og roligt afsted med ham i bilen”.

Hvordan har du det nu her bagefter?

”Man er egentlig godt tilfreds med, at man har fået sat stopper for sådan en mand. Men det er nok bare en stakket frist. Men det kan være, at han nu holder sig væk fra vores branche”.

Hvor ofte sker sådan noget?

”Det er ikke ofte. Vi har oplevet en gang for to år siden, hvor der var en, som udgav sig for at være fra en større virksomhed, som vi handler med til daglig. Han fik udleveret en kædesav, da han var en tidligere medarbejder, som vidste, hvordan man laver et vellignende rekvisitionsnummer.  Bagefter finder man ud af, at man ikke har bestilt det, og man finder ud af, hvem som har gjort det. Den sag skal vi faktisk i retten med snart”.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.