Transportminister åbner op for udsættelse af EU krav for traktorer
Benny Engelbrecht lægger i et svar til Kristian Pihl Lorenzen op til, at ny EU typegodkendelsesforordning udskydes til 1. januar 2022.

Oprindelig skulle den træde i kraft pr. 1. september 2020. Men nu foreslår Transportminister Benny Engelbrecht, at den nationale implementering af de nye EU typegodkendelser af påhængskøretøjer skal udsættes til 1. januar 2022. Det fremgår af et svar til Venstres Kristian Pihl Lorentzen, der på vegne af landbruget har udtrykt bekymring for de nye regler.

"Der har vist sig et behov for, at give branchen større mulighed for at omstille sig til en ny godkendelsesordning. En væsentlig justering i lovforslaget er derfor også, at forslaget giver mulighed for at fastsætte tidspunktet for ikrafttrædelse af de nationale godkendelsesordninger til 1. januar 2022", oplyser Benny Engelbrecht i sit svar.

De nye krav har ført til bekymringer blandt producenter af landbrugsmaskiner - blandt andet fordi nye godkendelser vil fordyre produktionen af særligt ganske små serier eller specialfremstillede vogne. De skal nemlig også typegodkendes.

Det åbner transportministeren op for at lempe på i et revideret lovforslag, der ifølge Transportministeriet skal i supplerende høring fra 10. februar.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.