Ugens maskine: Fem ting du bør vide om Danfoil

Trailersprøjterne Danfoil Concorde og Airhammer er som sådan ikke helt nye. Men i denne uge opnåede de ny opmærksomhed på baggrund af erfaringer i Polen.

Hos det store brug, Poldanor S/A i Polen, som er en del af Axzon A/S Gruppen, og hvor man driver 13.500 hektar, har man gode erfaringer med de nordjyske Danfoil sprøjter.

I foråret 2016 købte Poldanor sin første Danfoil 3000 liters Concorde sprøjte med 30 meter bom og injection system. Den har man haft så gode erfaringer med, at man i foråret besluttede at ombygge en traditionel 14.000 liters trailersprøjte af andet fabrikat til en 11.000 liters/30 meters Danfoil Airhammer.

Hver fredag samler vi op på en af de nye maskiner, som vi har omtalt i nyhedsstrømmen for nylig. Denne fredag serverer vi her fem ting, der er værd at vide om de polske erfaringer med Danfoil og ikke mindst Concorde Injection systemet.

1. Præcision

Injection systemet er meget præcist og let at kalibrere og brugen af ”minimidler” har ifølge Poldanor heller ikke været et problem, blot de er oprørt i rette afmålte mængder vand.

 

2. Mindre kemikalieforbrug

Poldanor s/a praktiserede allerede inden købet af Danfoil Concorde Injection reducerede kemikaliedoseringer, men med nuværende erfaringer med Danfoil Concorde Injection vurderer man, at det stadig er muligt at reducere kemikaliedoseringen yderligere med Danfoil systemet.

 

3. Nem rengøring

Rengøring og kemikalieskift sker hurtigt og kan nu udføres på marken. Da der ikke er kemikalier i sprøjtetanken, kun rent vand, er der kun sprøjtebommen til at rengøre ved kemikalieskift, Det er muligt at foretage kemikalieskift på en halv time.

 

4. Kapacitet

Med 30 liter vand/ha og ca 25 ha behandlet pr. time skal der kun fortages vandpåfyldning og kemikalier hver 12. time. Det reducerer meget på transporten af vand til sprøjten.

 

5. Diverse fordele

Kemikalier og vand holdes adskilt, mulighed for spotsprøjtning, lavt vandforbrug, intet spild af kemikalier, stor kapacitet og fleksibilitet samt mulighed for ændring af dosering af kemikalier og vand under sprøjtearbejde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.