Väderstad henter amerikaner-grej til europæisk mission

Väderstad vil have mere gang i no-till-markedet med et maskin-hack af grej fra Nordamerika.

Imposante amerikaner-såmakiner kommer nu til Europa.

Det var den store overraskelse, da Väderstad tirsdag mødte den europæiske maskinpresse ved et større pressemøde forud for Agritechnica i tyske Kassel.

Väderstad har for nylig præsenteret en lang række nyheder – men havde altså gemt et es i ærmet i form af Seed Hawk såmaskiner, som er hentet fra Väderstads fabrik i Canada, men bliver modificeret på en række punkter til det europæiske marked.

Såmaskinen Väderstad Seed Hawk 600-900C, som er designet til no-till, leveres i tre bredder fra seks til ni meter, som navnet indikerer. Tanken-delen består af tre rum, som muliggør flere typer udsæd og gødning alt efter behov.

Et af de europæiske hack er, at Seed Hawk-skæret kan suppleres med disc som ekstraudstyr, så maskinen bedre kan klare de større europæiske halmmængder og efterafgrøder.

Såmaskinerne leveres i Europa også med Väderstads velkendte Ipad-styring E-Control og udsåningssystemet Fenix III.

Der kan sparkes dæk ved såmaskinen på Agritechnica, og derefter forventes de i serieproduktion til 2025-sæsonen.

Emneord Agritechnica 2023

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.