Vandingsmaskiner blev hans skæbne

Direktør for Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen ser fremad, men glemmer næppe sommeren 2018, hvor alt blev udsolgt.

Fasterholt Maskinfabrik, som faktisk begyndte at fremstille vandingsmaskiner efter en tør sommer i 1975, har også været på manges læber under den tørre sommer sidste år. Det kom næppe som en overraskelse, at det tørre vejr inden længe betød udsolgt hos den kendte producent af vandingsmaskiner.

»Ja, maskinerne blev rykket ud af hænderne på os. Normalt laver vi mellem 250 og 350 vandingsmaskiner om året, afhængig af vejret. I år skal vi i hvert fald op på 350, og vi kan ikke presse flere igennem. Det skyldes, at vi kun kan få et vist antal bagtøj fra en italiensk leverandør, som sjovt nok hellere vil lytte, når John Deere kommer med en bestilling på flere tusinde enheder, end til os, når vi bestiller et par hundrede«, siger direktøren, der gætter på, at man sidste sommer nok kunne have solgt yderligere et halvt hundrede vandingsmaskiner - hvis man bare havde kunnet levere.

»Vi arbejder på at finde yderligere en leverandør som supplement til den italienske«, siger Peter Flø Pedersen, der ellers lægger vægt på, at så mange komponenter som muligt fremstilles hjemme på fabrikken - og gerne af lokale ansatte.

Direktør Peter Flø Pedersen, der har været og er en væsentlig del af virksomhedens historie, har været med til at gøre den lille by Fasterholts navn kendt både herhjemme og langt ud over landets grænser.

»Ja, det skulle gerne være sådan, at hvis man vækker en landmand klokken tre om natten og beder ham nævne en vandingsmaskine, at han så siger Fasterholt. Og det tror jeg på, han gør«, siger Peter Flø Pedersen, der har været ansat på Fasterholt Maskinfabrik siden midten af 1980’erne - og siden 1999 som administrerende direktør. Trods en uddannelse fra Aarhus Universitet som cand. scient. i biologi. Han skulle egentlig have været gymnasielærer.

Generationsskifte

»Men en dag var jeg ude at køre på min motorcykel her på egnen, og jeg kom forbi et par unge piger, der var kørt galt på knallert, og den ene af dem havde fået knust brillerne og blødte fra ansigtet. Jeg hentede en bil og fik hende kørt til lægen. Hun hedder Gitte, og det er hende jeg er gift med. Og hun er datter af Fasterholts grundlægger«, fortæller Peter Flø Pedersen om hændelsen, der blev en medvirkende årsag til, at han kom ind i virksomheden og sidenhen blev direktør for Fasterholt Maskinfabrik.

»Det er ikke noget, der sker lige nu, men vi er ved at køre min datter, Rikke, som allerede er ansat her i virksomheden, i stilling, så hun en dag kan sætte sig i stolen her«,« siger Peter Flø Pedersen.

Peter Flø Pedersen er vokset op på en landejendom mellem Brande og Fasterholt. Han blev i 1975 student fra Herning Gymnasium og i 1981 cand. scient. i biologi på Aarhus Universitet. Fra 1981 til 1982 læste han idræt på Odense Universitet, men hjalp samtidig til som sprogkyndig i eksportafdelingen hos Fasterholt.

Endelig, i 1984, startede han i Fasterholt Maskinfabrik som salgsassistent i eksportafdelingen og senere salgs- og eksportchef.

Siden 1999 har han været administrerende direktør for Fasterholt Maskinfabrik, som har 60 ansatte og bygger mellem 250 og 350 vandingsmaskiner om året.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.