Video: Se afsløringen af robotternes nye ”stortraktor”

Tæppet er faldet for ny 150 hestes selvkørende robot, der endda kom i marken på de regnvåde marker.

Synlige mængder vand i marken var ingen hindring, da landbrugsrobotten Robotti i den nyeste 150 hestes version onsdag eftermiddag blev afsløret i Ringkøbing.

Oprindelig skulle den have været vist første gang under Agritechnica i november. Nu blev det så i stedet i en lade i Ringkøbing, at tæppet i form af en god praktisk landbrugspresenning gik for øjnene af gæster fra ind- og udland.

Vestiging Veghel fra den hollandske forhandler Abemec, der i øvrigt er en af Hollands største forhandlere af landbrugsmaskiner med en afdeling på mellem 5-10 ansatte til at sælge smart farming-produkter, hæftede sig ved robottens potentiale.

”Ser vi på markedet og spørger landmanden, så ville han sige, at en robot måske vil være noget for ham engang i fremtiden. Nu begynder de at spørge konkret til løsningen”, siger han og oplyser, at der i år er solgt tre styk Robotti i Holland.

Ifølge AgroIntellis CEO Ole Green er der nu solgt 16 robotter til 2020. De første skal leveres i de kommende uger. Hvor hurtigt potentialet forløses for robotterne og AgroIntelli, kalder han ja.. et godt spørgsmål.

”Ja, hvor vi er henne om to år. Det er et rigtigt godt spørgsmål. Det går rigtig stærkt for denne her branche. Vi er ret overbevist om, at der er kommet en hel del flere robotter ud at køre”.  

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.