Yoghurt og pre-starter fra samme mælkeanlæg

Weda har et bud på fremtidens mælkeanlæg, der er i stand til at dosere mælkeprodukter og pre-starter.

Der kan være en stor økonomisk besparelse at hente på Wedas mælkeanlæg, der går under betegnelsen Nutrix+.

Det mener Wedas danske direktør Hans Roost Jensen, der peger på, at Weda-anlægget i modsætning til traditionelle mælkekopper er i stand til at udfodre med både mælkeprodukter men også andet - i form af for eksempel vådfodringsprodukter som pre-starter.

»Det er en kæmpe fordel med vores mælkeanlæg, at du som producent ikke er nødt til kun at fylde det dyre mælk på anlægget. Med vores anlæg kan du allerede på dag fem til syv begynde at tildele pre-starter og derved få smågrisene hurtigt i gang,« forklarer Hans Roost Jensen.

Op til 80 daglige udfordringer

Mælkeanlægget har været testet igennem længere tid og er blandt andet afprøvet til at udfodre op til 80 gange dagligt.

»Udfodringerne kan være helt nede på 100-200 gram mælkepulver pr. gang. Og ved hjælp af en sensor lige over krybben kan systemet sørge for, at foderet altid er frisk og ikke bliver for gammelt,« siger Hans Roost Jensen.

Systemet er i stand til at rengøre sig selv i rørstrengene, og der er automatisk temperaturtjek. Der er tilførsel af varmt og koldt vand, så det er muligt at blande foderet ved en høj temperatur.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

»Det har den fordel, at vi med varmt vand har nemmere ved at opblande mælkepulveret i vandet og desuden får vi en mere homogen masse,« fremhæver Hans Roost Jensen.

Han mener, at der bliver god efterspørgsel på mælkeanlægget.

»Det er et produkt, vi venter os meget af. Anlægget viste vi også frem på EuroTier, hvor et par danskere var forbi og viste stor interesse for systemet. Her på Agromek er der rigtig mange, som overvejer anlægget,« forklarer Hans Roost Jensen.

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.