Scantruck klar med stor og stærk teleskoplæsser

Manitou MLT 960 er den hidtil største teleskoplæsser til landbruget - og så bærer den på ny teknologi.

»Det er vores første teleskoplæsser med den nye hydrostatiske transmission, og så er det vores første læsser til landbruget med seks ton løftekraft og en rækkevidde på ni meter.

Den har en egenvægt på 11,4 ton og er virkelig en sværvægter,« fortæller Claus Bjerregaard, Scantruck, om den store teleskoplæsser, virksomheden fra Skive-egnen udstillede på Agromek.

MLT 960 bliver en storebror til den populære MLT 840. Kabinen er langt hen ad vejen den samme, men med nogle ekstra funktioner som følge af den nye transmission.

»Manitou kalder selv transmissionen for CVT. Men det er altså ikke forstået som en CVT-transmission på en traktor. Vores har ingen mekanisk træk. Det er udelukkende hydrostatisk, men i en ny konfiguration med to hydraulikmotorer, der gør maskinen meget hurtig fra nul til 40 kilometer i timen.«

»I kabinen kan man via en drejeknap trinløst regulere den maksimalt tilladelige hastighed, og jo lavere den bliver, desto mere moment er der naturligvis,« forklarer Claus Bjerregaard.

Vægtforholdet gør, at MLT 960 klarer en overfaldsgrab til ensilage på 2,6 kubikmeter. Det er helt nye kapaciteter, indrømmer Claus Bjerregaard

»Det er ikke meget mere end et år siden, at vores største skovl til landbrugsmodellerne var 1,3 kubikmeter.«

»Bagakslen har et hydraulisk stempel, som låser pivotvandringen under stilstand. Det gør maskinen mere stabil, når den skal løfte seks ton. Det er noget, vi indtil nu kun har set på de store industrimaskiner,« siger Claus Bjerregaard.

Motoren i den store teleskoplæsser kommer fra John Deere og yder 141 hestekræfter. Dimensionerne på MLT 960 lyder på 2,48 meter i bredden, 2,53 i højden og en længde på 6,1 meter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle