Revet majs sikrer effektiv kerneknusning

Erfaringer fra 2016 viser udfordringer med kerneknusning og majs, der bliver for tør inden snitning.

Jeg kender ikke en eneste mælkeproducent, der har fået lavet revet mejs, som ikke har været imponeret over, hvor effektivt alle kernerne er knust.

Og de kerner skal altså bare knuses, og der er revet majs, hvad enten det er i form af Shredlage eller FiberTec, den meste effektive måde at knuse kernerne på,« fremhæver kvægrådgiver Helle Dahl Schmidt, Vestjysk Landboforening som en af de vigtige erfaringer med revet majs.

En anden vigtig erfaring fra 2016 er, at majsen blev taget for sent og derfor var for tør mange steder. Den blev for tør, også selv om den stadig så grøn ud mange steder.

Majs skal følges tæt

Derfor skal mælkeproducenterne og maskinstationerne blive bedre til at følge majsen.

»Mange steder fylder majsen så meget i fodringen, at majsens udvikling og tidspunktet for snitning faktisk bør følges lige så nøje, som for eksempel økologerne følger første slæt i græsset.

Når først den er høstklar, er der investeret så meget i majsen, at den selvfølgelig også skal snittes på det rette tidspunkt og med det rette udstyr. Det er jo hele næste års fodring, det handler om,« påpeger hun.

Bliver majsen vel tør, kan det overvejes at gå ned i snittelængde til 20-22 mm i stedet for de 26-28 mm, der er normen ved revet majs.

»Så mælkeproducenten og maskinstationen skal også lige stoppe og kigge på det arbejde, som snitteren laver: Er det, som vi ønsker, eller skal der justeres,« opfordrer Helle Dahl Schmidt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.