Arlas mælkepris i kæmpe hop

Arla sender nu sommerhumøret opad med et kæmpe og tiltrængt hop til mælkeprisen. I hvert fald for de konventionelle producenter.

2 eurocent stiger mælkeprisen for konventionel mælk for juli måned. Derimod må økoproducenterne finde sig i, at deres notering forbliver uændret.

"Stigningen i de europæiske mælkemængder har været på et lavere niveau end forventet på grund af vejret i første halvdel af 2018. Dette har, sammen med stærk eksportefterspørgsel fra især Asien, bevirket at priserne på industrimarkederne er steget væsentligt i alle kategorier gennem de seneste måneder", skriver Arla i sin orientering om mælkeprisen.

"Priserne begynder at stabilisere sig idet købere afventer, hvordan de kommende sommermåneder udvikler sig".

Udsigterne for de kommende måneder ventes fortsat at være positive, skriver selskabet og antyder dermed, at prisstigningen ikke nødvendigvis er den sidste.

Derimod må økologerne finde sig i, at deres mange nyomlagte kolleger er med til at lægge pres på prisniveauet.

Mindre korrektion på valuta

Acontoprisen for de konventionelle bliver dermed på 247,7 øre/kg, hvis man vel at mærke som størstedelen af de danske producenter deltager i Arlagården Plus. Dertil kommer tillæg for non-GM foder.

Økomælken afregnes derimod med 312,1 øre/kg.

Valutakursmodellen påvirker dette kvartal den danske pris med -1,2 øre/kg.  Også centraleuropæerne får et nøk nedad, mens briterne og svenskerne får mindre øre-stigninger.

Faktaboks

For konventionel mælk er fedtværdien 30,40 kroner per kilo, og proteinværdien er 33,44 kroner per kilo.

For økologisk mælk er fedtværdien 38,21 kroner per kilo, og proteinværdien er 42,03 kroner per kilo.

Forventet efterbetaling og rente for 2018 er 7,6 øre, og forventet konsolidering er 11,0 øre.

Tillæg for non-GM foder er 1 eurocent (7,4 øre) – dette kommer i anvendelse i takt med at andelshavere på de enkelte markeder inviteres til at indgå kontrakt om mælk baseret på non-GM foder.

Arlaprisen er 278,1 øre per kilo konventionel mælk og 335,1 øre per kilo økologisk mælk.

Valutakursen for dette kvartal: 1EUR = 7,441 DKK

Emneord Arla mælkepris

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.