4 ting redskabs-reporteren skal se på Agritechnica
Vejen skal både lægges forbi en ny plov fra Kuhn, Köckerlings nye, kæmpe discharve, Amozone og den nye trailersprøjte UX, Krones kabine, der kører op og ned.. og meget, meget andet.

Kuhn-plov uden zig-zag på forageren

Kuhn vil på Agritechnica lancere en plov, der, om alt går vel, kan give ploven en renæssance. Foreløbig har Kuhn Vari-Master L opnået en sølvmedalje op til Agritechnica.

Det er en plov med fire til seks furer til de store mellemklassetraktorer op til 300 hestekræfter. Bortset fra forploven og underploven er alt helt nyt. Det særlige ved ploven er, at den med det rette udstyr monteret kan løse problemet med zig-zag mønstrene efter pløjning på forageren. Kuhn har udviklet et system, »Smart Ploughing«, og med det monteret som ekstraudstyr kan ploven - styret af GPS - hæve og sænke underplovene enkeltvis, så man opnår en lige linje på forageren.

Alt inden for store redskaber

På Agritechnica kommer også alt, hvad man kan begære af store jordbearbejdningsredskaber, så store, at der ofte er en hel spadseretur rundt om maskinerne. Bare et enkelt eksempel er, når tyske Köckerling kommer med sin største discharve nogensinde. Det er den nye Köckerling Rebell Classic, en sag på 12,5 meters arbejdsbredde og en vægt på 2,5 ton, så den virkelig kan lave ballade i jorden. Rebell Classic T 1250 er målrettet de store brug, der har behov for arbejdsbredder i den størrelsesorden. Den har diske på 510 millimeter. Under transport foldes den to gange.

Amazone med styr på bevægelserne

Den kommende Amazone UX trailersprøjte er et gennemsyn værd, når Amazone ruller grejet ind i neonlyset.

Innovationerne handler ikke mindst om bomstyring, hvor den nye UX kan alt det, som næsten er selvfølgeligt, såsom at følge underlagets konturer og også bevæge sig under vandret. Den byder på flere finesser som Distance Control eller Distance Control Plus samt det nye Contour Control bomstyringssystem kombineret med SwingStop. Ny mulighed er SwingStop Pro, hvor dyserne ændrer dosering efter bommen.

Krone-kabine går 70 cm op og ned

Foreløbig har denne finesse indbragt en sølvmedalje, og på messen vil man antagelig kunne få den demonstreret. Krone kommer med den såkaldte LiftCab til serien af Krone Big X finsnittere.

Meningen er at give piloterne overblik under majshøsten ved at trykke på en knap inde i kabinen for at hæve eller sænke kabinen med 70 cm.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.