Økologer fik bid af staldstøtten øremærket

Regeringen gik med til at mindske støtten til staldmodernisering i forhold til deres oprindelige forslag.

Et af kravene fra Enhedslisten for at gå med i et forlig om støtte til landdistrikterne var mere støtte til økologien.

Til gengæld blev der slækket på regeringens forslag om støtte til stalde, fremgår det det af en detaljeret oversigt over fordelingen af støtten i forliget.

Statsminister Helle Schmidt-Thorning (S) havde foreslået at afsætte 852 mio. kr. til stalde. Det beløb blev overordnet fastholdt.

"Forskellen er blot at en del af staldindsatsen er målrettet økologer og landmænd med randzoner," oplyser Fødevareministeriet til Landbrugsavisen.dk.

En bid - 90 mio. kr. - blev målrettet økologer som investeringsstøtte. Derudover er der 36 mio. kr. til til landmænd med ekstra randzoner, der også bruge pengene til kvælstofreducerende teknologier på arealer.

Støtten, der kan søges af alle kvæg- og svinebedrifter til modernisering, nye stald eller ny miljøteknologi i stalde, endte altså på 726 mio. kr.

Støtten til stalde ser således ud:

For alle Kvæg- og slagtesvinproducenter

Mio. kr.201620172018
Investeringsstøtte til modernisering af stalde til slagtesvin og kvæg252114,5114,5
Miljøteknologi til svine- og kvægstalde88115,541,5

I regeringens oprindelige udspil kunne landmanden få dækket - alt efter projektet - op til 40 pct. af projektets pris i støtte.

Målrettet støtte

Mio. kr.201620172018
Økologisk investeringsstøtte til kvæg og svin303030
Miljøteknologi/randzoner121212
Miljøteknologitilskud til gartnerier/øvrige driftsgrene202020

Tilføjet klokken 10.06: Fødevareministeriets bemærkning om forskellen på udspil og forlig.

Redigeret 11.13: Tidligere skrev vi, at der var 726 mio. kr. til stalde. Støtten til økologer og landmænd med ekstra randzoner var dog ikke medregnet her, og hvis de tælles med, ender man på cirka 852 mio. kr.

Emneord økologi, politik

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.