Flere penge til økologi - færre til miljøvenlige stalde

Udsigt til forlig om landdistriktsmidler med flere penge til økologi taget fra miljøvenlige stalde.

Hvordan skal landdistriktsmilliarderne fordeles på de forskellige områder i 2016-2018? Det bestemmer regeringen, SF og Enhedslisten, efter at blå blok forlod forhandlingerne i sidste uge.

Per Clausen, miljøordfører hos Enhedslisten, siger til Altinget, at Enhedslistens krav for at være med i forliget er flere penge til økologi. Regeringens oplæg er 240 mio. kr., men får Enhedslisten 45-50 mio. kr. ekstra, vil de gerne stemme for.

Blå blok ude

Blå blok forlod forhandlingerne i sidste uge, fordi de ikke kan blive enige med regeringen om hvordan penge til kvælstofindsatsen skal bruges.

Regeringen vil sætte flere penge af til vådområder.

»Vi vil gerne have en mere fleksibel løsning, der giver mulighed for hele tiden at bringe ny viden ind i forbindelse med kvælstof. Men det ville regeringen ikke være med til,« siger Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen til Altinget.

Blå blok har selv et forslag om at man må gøde markerne mere, som de vil gennemføre, hvis de får flertal efter et valg, og derfor ønsker de ikke at for mange penge bliver låst til bestemte formål nu.

Derimod er der enighed om penge til mere miljøvenlige stalde. For nyligt blev det lanceret at regeringen med opbakning fra blå blok vil bruge 852 mio. kr. til mere miljøvenlige stalde.

Hvis Enhedslisten så skal have sine 45-50 mio. kr. til mere økologi, kan det være at beløbet til stalde bliver mindre.

Emneord landdistriktsstøtte, miljø

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.