Bank: Landbrugets situation er deprimerende
Jyske Bank havde i 2015 et større overskud end året før, og det på trods af økonomiske krise hos mange af bankens landbrugskunder, og at banken nu betaler skat.

Mandag satte Jyske Bank et tal på deres regnskab for 2015: 3.2 mia. kr. - så stort bliver overskuddet før skat i 2015 hos banken, og det er et bedre resultat end forventet. Bankens investorer kan nu se frem til få udbetalt en del af udbyttet.

Jyske Bank havde i 2015 et større overskud end i 2014 og det på trods af økonomiske krise hos mange af bankens landbrugskunder, og at banken nu betaler skat.

Det fulde årsregnskab kommer først den 23. februar, og derfor er der ikke kommet tal for, hvor store tab og nedskrivninger, som banken har haft på deres landbrugskunder i 2015, men overfor Landbrugsavisen lægger ordførende direktør, Anders Dam, ikke skjul på, at krisen i landbruget har smittet af på bankens årsresultat.

"Det er velkendt, at landbruget er den sektor, der giver flest nedskrivninger. Det er hårdt at være landmand i øjeblikket,"siger Anders Dam

Jyske Banks opgørelse for 3. kvartal 2015 viser, det især er mælkeproducenterne, der har stået for bankens tab og nedskrivninger.

Overfor TV2 Nyhederne betegner Anders Dam landbrugets situation som deprimerende.

"Vi oplever stadig, at landbruget er presset på trods af nye gødningsregler og en ny randzonelov. Det er afsætningprisen, der presser landbruget, som er den største udfordring for dansk økonomi i dag," siger Anders Dam.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.