Debat på @Malkekvæg: Hvorfor patter så mange kvier hinanden?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Bruger Malene Petersen har lagt et opslag om kvier, der patter hinanden.   

Malene Petersen:

"Vi oplever rigtig mange kvier, der patter hinanden. Vi har ca. 200 kvier på stald fra ca. 14 måneder til kælvning. Jeg har aldrig tidligere oplevet så mange tilfælde. Har I nogle bud på, hvorfor de gør det ? Det er næsten hver uge, der er en ny.

Rigtig mange skriver og foreslår, hvad vi skal gøre ved kalvene. Som jeg har skrevet ovenfor, så får vi får kvierne, når de er 14 måneder gamle, så jeg har ikke mulighed for at ændre i deres opvækst. Jeres input er dog stadig interessante."

Opslaget er der kommet 24 kommentarer til. Blandt andet dette:
"Jeg har haft et enkelt hold for et par år siden, hvor det virkede som om de lærte det af hinanden. Men årsagen fandt vi aldrig. Er det for lidt fylde i foderet, så de går og er småsultne? Et suttebehov, der ikke er opfyldt som kalve? En uheldig følge af kravet om sutter i boksene hos kalvene? Mangel på salt, eller andre mineraler?

Jeg ved det ikke, men er det ikke et spørgsmål om at kigge lidt indad, måske få inspiration til at se anderledes på daglig pasning. Og så ellers have disciplin til ikke at sætte flere tiltag i gang, end det stadig er muligt at indkredse det, der gjorde forskellen."

Læs alle kommentarer til opslaget her

Faktaboks

Facebook-gruppen @Malkekvæg

  • 8.743 medlemmer
  • Det er en lukket gruppe på Facebook, men du kan nemt anmode om at blive medlem. Vi lukker kun personer ind fra erhvervet
  • Find gruppen ved at søge på ordet malkekvæg på Facebook
  • Gruppen debatterer faglige spørgsmål om kvægbrug  

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.