Drengedrøm realiseres: Køber midtjysk staldleverandør

Allan Pedersen, nu snart forhenværende sektordirektør for Agroindustrien, bliver i branchen, da han har købt virksomhederne KJ Klimateknik og Klima Design.

I går meldt Agroindustrien, at de mister deres direktør, Allan Pedersen.

Han bliver dog under organisationens paraply, for det er virksomhederne KJ Klimateknik A/S og Klima Design ApS i Kjellerup, han har købt, og som fra 1. november vil drive som ejerleder.

"Det har altid været min drøm at drive egen virksomhed, hvilket jeg faktisk også gjorde i det små, inden jeg fik min nuværende stilling," siger Allan Pedersen.

Han drev fra 2011 – 2012 konsulentvirksomheden AgriCom i Vejle.

I forbindelse med generationsskifte har Kaj Johansen ønsket at sælge sit livsværk, som nu med omgående virkning overgår til Allan Pedersen, der tiltræder som adm. direktør den 1. november. Den primære produktgruppe for KJ Klimateknik A/S er ventilation, klimastyring og foderanlæg til husdyrproduktionen. KJ Klimateknik beskæftiger ni medarbejdere.

Overtog anden virksomhed i september

Den 1. september i år overtog KJ Klimateknik sin mangeårige leverandør og nære samarbejdspartner Klima
Design, der blandt andet producerer klimastyringer. Klima Design har fire ansatte og fortsætter umiddelbart som et selvstændigt selskab i KJ Klimatekniks bygninger på Bommen i Thorning ved Kjellerup.

”Jeg har fulgt KJ Klimateknik i en længere periode, i det jeg syntes, at virksomheden befinder sig i et særdeles spændende forretningsområde”, udtaler Allan Pedersen.

”Der skal produceres flere fødevarevarer med et faldende klimaaftryk, og i den forbindelse spiller indeklima og managementløsninger i staldene en markant rolle."

Tilfreds stifter

KJ Klimateknik blev etableret i 1988 af Kaj Johansen, der har drevet virksomheden til det, den er i dag.

”Jeg har gennem et stykke tid afsøgt mulighederne for at sælge virksomheden”, siger Kaj Johansen.

”Det har været vigtigt for mig at finde en køber, der var interesseret i at videreføre KJ Klimateknik som en selvstændig virksomhed. Jeg er overbevist om, at Allan har lysten og evnerne til at overtage og udvikle virksomheden. Tilkøbet at Klima Design er, som jeg ser det, et stort aktiv, som kan bidrage til at øge afsætningen i Danmark samt på eksportmarkederne”, slutter Kaj Johansen.

Kaj Johansen bliver foreløbigt i virksomheden, hvor han er ansat indtil sommeren 2017.

Forretningen skal udvikles

Allan Pedersen glæder sig til at komme tilbage til landbrugsmaskinbranchen, hvor han bl.a. har været beskæftiget 10 år hos DAL-BO A/S som eksport- og marketingchef samt fire år hos H.C. Petersen Danmark som adm. direktør.

”Jeg oplever KJ Klimateknik som er stabil og sund virksomhed, der har et uforløst potentiale, ikke mindst på eksportmarkederne. Med tilkøbet af Klima Design vil vi stille og roligt forsøge at indfri potentialet, så virksomheden kan vokse sig endnu stærkere”, slutter Allan Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.