Endnu en Arla-konkurrent fyrer
Finske Valio tager konsekvensen af nedtur.

Valio, der har været hårdt ramt af Ruslands boykot af vestlige fødevarer, skærer nu ned med dét, der svarer til 326,5 årsværk.

"Valio er nødt til at justere omkostningerne til det aktuelle produktionsmiljø samt ændringer ved produktionstyper og mængder. Valio ønsker at opnå en mere effektiv udnyttelse af dets kapacitet og mere produktive fremstillingsmetoder ved reorganisere produktionen og logistikken," skriver Valio i en meddelelse.

Den finske mejerivirksomhed, hvis varer også kan findes på danske butikshylder, afskediger 182 ansatte, mens 45 går på pension. De sidste, 74 ansatte, er tidsbestemte ansættelser, der ikke fornys.

13 mejerier har været involveret i fyringsrunden samt hovedkvarteret. Valio havde indtil fyringsrunden 3500 ansatte i Finland og derudover 800 uden for landet med de 1000 søer.

Sidste uge meldte hollandsk-tyske FrieslandCampina ud, at de fyrer op mod 375 ansatte i Holland.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.