Forhandler af mikservogn: Vi anbefaler en magnet på hver snegl
Trioliet-forhandleren Stenderup A/S anbefaler magnet placeret på bagsiden af den nederste sneglevinding på hver snegl i mikservognen.

Hvor meget metal finder du egentlig i dit foder?

Det spørgsmål stiller Trioliet-forhandleren Stenderup A/S, som er markedsledende på salg af mikservogne på det danske marked.

Fremmedlegemer i foderet kan komme mange steder fra. Selv om der er metaldetektorer på finsnitteren, og der er stor påpasselighed med metalrester, ender der alligevel ofte noget på foderbordet og i sidste ende i koens vom.

Det kan det få fatale konsekvenser og kan i værste tilfælde betyde en nødslagtning.

»Der findes mange løsninger, bl.a. med magneter i koen samt forskellige steder på mikservognen. Det har vist sig, at magneter placeret på blandesneglene i mikservognen er der, hver der er allerstørst sandsynlighed for at fange fremmedlegemer - og de fanger meget«, forklarer Anne-Kathrine Leibrandt fra Stenderup.

»Vi ved, at alt foderet vil komme forbi sneglevindingerne ved blanding, og ved at placere den på bagsiden af den nederste vinding mindskes risikoen for, at metalresterne bliver skubbet af igen. Ved at placere den på en snegl ved en låge er det ligeledes nemt at komme til at tømme magneten«, uddyber hun.

Er der to eller tre snegle i mikservognen, kan der med fordel monteres magnet på flere snegle, da det øger sandsynligheden for at fange fremmedlegemer. Stenderup A/S monterer magneter på stort set alle typer mikservogne - og det er også muligt at eftermontere magneter på slidte snegle.

»Vi kan næsten altid finde en løsning, og mange bliver overraskede over, hvor meget magneterne egentlig fanger«, slutter Anne-Kathrine Leibrandt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.