Fynsk formand frygter tab af indflydelse i Seges

Formand for Fyns Familielandbrug forudser, at familielandbruget bliver taber, når sektorbestyrelserne i Skejby skal slankes.

Ib W. Jensen, formand for Fyns Familielandbrug, frygter, at familielandbruget kommer til at betale prisen, når sektorbestyrelserne i det nye Seges i Skejby skal gøres mindre og samtidig skal afgive pladser til repræsentanter fra rådgivningsvirksomhederne i DLBR-samarbejdet.

»Det er fint, at Seges tilpasser sig og bliver mere effektivt, men jeg har forstået, at det bl.a. går ud på at begrænse demokratiet ved at slanke sektorbestyrelserne. Og selvom det var Familielandbruget, der i sin tid skød en tredjedel ind ved købet af Skejby, frygter jeg, det bliver os, der ryger ud,« sagde Ib W. Jensen ved familielandbrugets årsmøde i Vingsted.

»Kører med klatten«

Ib Jensen tilføjede, at han er betænkelig ved en struktur, hvor »de folkevalgte ambassadører« svækkes til fordel for de store DLBR-selskaber.

»Hvis det bliver de fire største centre, der kommer til at køre med klatten, kan man frygte, det ikke bliver landmandens bundlinje, der er fokus på,« mente Ib W. Jensen.

»Men Seges skal være demokratisk, og være til for alle størrelser af landbrug.«

Vil sikre balance

Lone Andersen, formand for familielandbrugssektionen, bekræftede, at Landbrug & Fødevarer opfordrer til, at sektorbestyrelserne tilpasses og slankes.

»Men det er klart, at Henrik (Bertelsen, næstformand, red.) og jeg arbejder for balance i tingene og for, at både de mindre rådgivningscentre og familielandbruget er repræsenteret i sektorbestyrelserne. Måske ikke med helt så mange som nu. Men selvfølgelig skal vi være repræsenteret. Henrik og jeg holder næsen i sporet, vær tryg ved det,« sagde Lone Andersen.

John Nielsen, formand for fællesforeningen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, takkede Landbrug & Fødevarers formandskab for håndteringen af »opgaven med Seges«.

Han glædede sig især over oprettelsen af den nye sektorbestyrelse for Økonomi og Virksomhedsledelse.

»Det er glædeligt og jeg tror, det er godt for bundlinjen.«

Emneord Seges

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.