Betalt indhold af DLG

Kø ved robotten giver flere malkninger

Gyllingnæs Gods med 250 Holstein-køer har haft yderst positive erfaringer med KomKo-robotfoderblandingen. Det har været en yderst positiv oplevelse, da foderblandingen er så velsmagende, at køerne står i kø for at komme i robotten.

Gyllingnæs Gods, der er 1 af de 5 Gaarde ved Odder, handler alt til stald og mark hos DLG. Da DLG tilbød, at de kunne afprøve den nyskabende KomKo-robotfoderblanding sprang de til.

"Vi ville gerne prøve den nye KomKo-robotblanding, da vores køer – især 1. kalvskøerne – i højer e grad skulle kunne nå at æde den tildelte fodermængde. Det kneb lidt med den tidligere blanding. Selvom vi allerede har en højtydende besætning, så prøver vi jo hele tiden at optimere og forbedre vores besætning," siger Erling Sørensen, kvægbrugsleder på Gyllingnæs.

Stor ædelyst

Erling Sørensen, der har arbejdet over 40 år med kvæg, har overvejende positive erfaringer med blandingen og regner med at fortsætte.

"Pillekvaliteten er virkelig god. Det kan klart mærkes, at det er en velsmagende blanding, da ædelysten hos køerne er større. Den enkelte ko æder op. Derfor er der ikke noget restfoder, der ligger til næste ko. Vi er dermed sikre på, at den enkelt ko æder sin egen foderration."

"Jeg har helt klart en god oplevelse, og jeg vil helt klart anbefale det til andre. Det er simpelthen en velsmagende foderblanding, som køerne æder op. Når køerne ved, der er foder som smager godt, søger de selv ind i robotterne, og dermed opnår vi flere malkninger i døgnet pr. ko," siger Erling Sørensen.

Mælkeprodukterne fra ’De 5 Gaarde’ sælges af Arla hos Kvickly og Super-Brugsen i hele landet.

Emneord DLG

Betalt indhold af DLG

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.