Betalt indhold af DLG

Sådan gør du fodringen stabil, billig og nem med sodabehandlet korn

Steen Skov sodabehandlede tidligere selv korn til sine næsten 500 køer på Lille Skovsgaard ved Aars. Nu bruger han Sodex R. Det er billigere, giver et stabilt vommiljø og ikke mindst er det med til at lette den daglige arbejdsgang.

Sodakorn er en effektiv kilde til at tildele køerne den stivelse, som de har brug for. Mælkeproducent Steen Skov sodabehandlede selv sit korn i 20 år, men prøvede efter en dialog med DLG det forbehandlede sodakorn Sodex R.
”Vi har kørt med Sodex R i flere år, og jeg synes, det fungerer supergodt. Det bliver optaget meget bedre i vommen end majs, så vores køer får den ekstra stivelse og et bedre vom pH. Samtidig er det bare nemt,” fortæller Steen Skov.


Steen Skov oplever at han med sodabehandlet korn fra DLG får et ensartet kvalitetprodukt til en konkurrencedygtig pris. Og så slipper han for det besværlige arbejde med at behandle kornet selv, og kan koncentrere sig om andre opgaver.
 

Hvorfor sodakorn?
Sodakorn er billigt og stabilt og især godt til højtydende kvægbesætninger. Det er især godt til nykælvere, der mangler glukose til en overbebyrdet lever. Sodakorn giver en langsom omsætning af stivelse i vommen og dermed et langt mere stabilt vommiljø. Sodakorn omsættes i vommen helt op til 20 timer – til sammenligning omsættes valset hvede på under 5 timer.


Ensartet billig vare til tiden
Belært af sin erfaring med at sodabehandle korn, ved Steen Skov, at det er kompliceret samt tids- og ressourcekrævende at gøre det selv. Han er glad for, at han med Sodex R både sikrer sine køer den nødvendige stivelse og samtidig frigiver tid og rum til andre opgaver.
”Jeg ved jo, hvor stor præcision og timing, det kræver at sodabehandle korn. Der må jeg bare sige, at jeg oplever, at DLG har helt styr på det. Vi får et produkt af ensartet høj kvalitet, leveret i et godt flow til tiden hver gang og til en konkurrencedygtig pris. Det virker det for os,” fortæller Steen Skov.

Emneord DLG, Sodabehandlet korn

Betalt indhold af DLG

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.