Kend din teenage-ko og få mere mælk
De unge køer er som teenagere. Når de er alene, er de tilbageholdende, når de er i flok, tør de det hele. Og når de er trygge, giver de mere mælk.

For at få mest muligt mælk ud af sin malkeko, så skal landmanden kende sin "Emma Gad" for køer. Det skriver DR Syd.

For ligesom der er et hierarki på arbejdspladsen og på fodboldholdet, så er der også et hierarki blandt køerne i stalden.

Og tager mælkeproducenten ikke hensyn til det, så kan det give mindre mælk, siger dyrlæge Pia Nielsen fra landbrugets videnscenter Seges til DR Syd:

"Hierarkiet betyder, at de unge køer ikke tør mase sig frem til foderbordet og ikke tør hvile sig for tæt på de gamle køer. Derfor giver de ofte mindre mælk," siger Pia Nielsen.

Derfor indretter flere landmænd såkaldte velfærdsstalde, hvor de helt unge køer får lov at gå sammen.

"De unge køer er som teenagere. Når de er alene, er de tilbageholdende, når de er i flok, tør de det hele. Og når de er trygge, giver de mere mælk," siger Pia Nielsen.

Hos Landbrug og Fødevarer ser man en stigende interesse fra mælkeproducenterne for at indrette velfærdsstalde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.